311 gorjeni şi-au găsit de lucru prin reţeaua EURES

635

Serviciul de ocupare profesională european EURES este o mană cerească pentru şomerii din Gorj care sunt dispuşi să lucreze în străinătate. În acest an, aproape 460 de gorjeni au beneficiat de mediere din partea consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, iar 311 cetăţeni şi-au găsit de lucru în statele Uniunii Europene.

Pentru a se înregistra în baza de date a serviciului EURES, doritorii gorjeni trebuie să se prezinte la sediul AJOFM Gorj cu un dosar care să conţină cazierul judiciar, o adeverinţă de la medic «apt de muncă, clinic sănătos», şi buletinul.
“Pe parcursul acestui an, 459 de persoane au apelat la consilierul EURES din cadrul instituţiei noastre pentru găsirea unui loc de muncă în străinătate, din care 311 au obţinut contracte de muncă, astfel: 13 persoane au obţinut contract de muncă în Danemarca pentru muncitor necalificat agricultură; 288 de gorjeni au obţinut contract de muncă în Spania în sectorul agricol; o persoană a obţinut un contract de muncă pe postul de asistent manager – vânzări în Germania pe proiectul Mobi Pro Eu, cu contract de ucenicie; o persoană a obţinut un contract de muncă pe postul de îngrijitor persoane în Marea Britanie; un gorjean a obţinut un contract ca şlefuitor pilitor în Republica Cehă; o persoană a obţinut un job ca factor poştal în Germania; şase persoane au obţinut contracte de muncă în posturi de asistente medicale în Germania, şi asta după ce au urmat cursul de competenţe de limba germană prefinanţat de către angajatorul german” a declarat Diana Văduva, consilier EURES în cadrul AJOFM Gorj.

Consiliere gratuită
Reţeaua EURES oferă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă şi angajatorilor o varietate de servicii: obţinerea unui job în statele membre Uniunii Europene, servicii gratuite de mediere privind încadrarea în munca în străinătate, informaţii detaliate asupra locurilor de muncă adecvate, asigurarea unui grad ridicat de transparenţă. În cadrul EURES România își desfăşoară activitatea 43 de consilieri, câte unul în fiecare Agenţie Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, unul în cadrul Agenţiei Municipale din Bucureşti şi unul în cadrul Agenţiei Naţionale. La nivelul judeţului nostru, consilierul EURES din cadrul AJOFM Gorj este specializat pe Italia, fiecare consilier EURES din România având câte o specializare pe o anumită ţară din spaţiul economic european.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here