291 de absenţi la ultima probă a Bacalaureatului de toamnă

307

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat a ajuns la final. Candidaţii au susţinut vineri proba la alegere a profilului şi specializării, ultima probă scrisă din cadrul examenului. În Gorj, de la această probă au absentat 291 de elevi. Primele rezultate se vor afişa astăzi; tot astăzi, în intervalul orar 12:00 – 16:00, vor putea fi depuse şi contestaţiile.

Ultima probă din cadrul sesiunii august – septembrie a examenului de Bacalaureat s-a desfăşurat vineri, 30 august. În funcţie de specializarea şi profilul absolvit, candidaţii au putut alege una dintre următoarele discipline: Anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană, Biologie vegetală şi animală, Chimie, Economie, Fizică, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, Argumentare şi comunicare, Psihologie şi Sociologie. La nivelul judeţului Gorj, pentru susţinerea acestei probe s-au înscris circa 1500 de candidaţi, însă 291 dintre aceştia nu s-au prezentat. „La proba la alegere a profilului şi specializării au fost înscrişi 1531 de candidaţi. S-au prezentat 1240, înregistrându-se 291 de absenţi. Cei mai mulţi absenţi au fost în centrul de examen de la Liceul Tehnologic Turceni – 85; trebuie însă să precizăm că acolo au fost înscrişi şi cei mai mulţi candidaţi – 313”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj.

Primele rezultate, afişate astăzi
Cei care au susţinut probele orale şi scrise din cadrul examenului de Bacalaureat vor afla astăzi dacă au promovat sau nu. Tot astăzi, în intervalul orar 12:00 – 16:00, candidaţii nemulţumiţi de notele primite, pot depune contestaţii. Soluţionarea contestaţiilor este programată în zilele de 3 şi 4 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice joi, 5 septembrie. La sesiunea de toamnă a Bacalaureatului s-au înscris 2456 de candidaţi din judeţul Gorj. O parte dintre aceştia au ratat însă şansa de a obţine o diplomă de bacalaureat deoarece nu s-au prezentat la examen. Numai la probele scrise s-au înregistrat 761 de absenţi (202 la Limba şi literatura română, 268 la proba obligatorie a profilului şi 291 la proba la alegere a profilului şi specializării). De asemenea, patru candidaţi au fost eliminaţi din sălile de examen după ce au fost prinşi încercând să copieze (3 la proba de Limba şi literatura română şi 1 la proba obligatorie a profilului). Conform metodologiei, aceşti patru candidaţi nu vor mai avea dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului, respectiv iunie-iulie 2014 şi august – septembrie 2014.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here