276 de abateri rutiere, într-un week-end

442

_MG_8598În week-endul trecut, poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat, la nivelul întregului judeţ, acţiuni tematice pentru combaterea vitezei excesive, a depăşirilor neregulamentare, precum şi a conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului.

Pe parcursul acestor activităţi, poliţiştii rutieri au constatat peste 276 de abateri de la Codul rutier, în cele mai multe cazuri, 94, fiind vorba despre conducători auto care nu respectau regimul legal de viteză. De asemenea, poliţiştii au mai identificat 32 de conducători auto care conduceau autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice, 31 conducători auto sau pasageri care nu îşi cuplaseră centura de siguranţă, 23 de pietoni care traversau sau se deplasau neregulamentar şi şapte conducători de mopede. 12 conducători auto au devenit „pietoni”, aceştia fiind identificaţi săvârşind abateri care, pe lângă sancţionare contravenţională, au atras şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Şapte şoferi, prinşi băuţi la volan

În timpul acţiunilor, şapte conducători auto au fost identificaţi conducând autovehicule pe drumurile publice, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, doi dintre aceştia efectuând neregulamentar manevra de depăşire, doi circulând cu viteză care depăşea cu peste 50 km/h pe cea maxim admisă şi unul pentru că nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversare. De asemenea, poliţiştii rutieri au constatat cinci infracţiuni la regimul circulaţiei. „În data de 17 iulie, orele 00:30, poliţiştii Serviciului Rutier Gorj au depistat în trafic un bărbat de 54 ani, din comuna Arcani, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, pe raza localităţii Arcani, având o concentraţie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii rutieri i-au solicitat conducătorului auto să se supună recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, însă acesta a refuzat. Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţeană Gorj, Daniel Tică. În continuare, poliţiştii Serviciului Rutier Gorj vor desfăşura activităţi pentru reducerea accidentelor de circulaţie care au la bază nerespectarea normelor rutiere prevăzute de legislaţia în vigoare.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here