25 septembrie, termen pentru depunerea declaraţiilor la Finanţe

516

Reprezentanţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Gorj au transmis că până pe data de 25 septembrie 2014 inclusiv este ultima zi pentru depunerea mai multor formulare şi declaraţii.

Este vorba despre Formularul 097 „Notificare privind aplicarea/încetarea aplicării sistemului TVA la încasare”, care se depune de persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, conform art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare. De asemenea, tot până săptămâna viitoare trebuie depus şi Formularul 100. „Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat” , cu termen lunar, pentru obligaţiile bugetului de stat aferente  lunii august 2014; Formularul 112 „Declaraţie privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, a impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate”, cu termen lunar, pentru declararea obligaţiilor aferente lunii trecute;  Formularul 224 „Declaraţie privind veniturile sub formă de salarii din străinătate obţinute de către persoanele fizice care desfăşoară activitate în România şi de către persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice şi posturilor consulare acreditate în România” pentru luna anterioară.
Totodată, termenul de 25 septembrie inclusiv este limită şi pentru Formularul 300 „Decontul de taxă pe valoarea adăugată”, cu termen lunar, pentru declararea TVA aferentă lunii august 2014. Conform purtătorului de cuvânt al AJFP Gorj, Luminiţa Penciu, acest decont trebuie depus şi de contribuabilii care au solicitat scoaterea din evidenţă ca plătitor de TVA conform art. 152 alin (7) din Codul Fiscal. La AJFP Gorj mai trebuie depus şi Formularul 301 „Decontul special de taxă pe valoarea adăugată” pentru declararea TVA aferentă lunii august 2014, trebuie depus de către contribuabilii înregistraţi în scopuri de TVA şi care au efectuat achiziţii intracomunitare în luna august 2014, achiziţii intracomunitare de mijloace de transport care nu sunt considerate noi, contribuabilii care au efectuat achiziţii de servicii intracomunitare pentru care beneficiarul este obligat la plata TVA, precum şi de către contribuabilii neînregistraţi şi care nu au obligaţia înregistrării, care au efectuat achiziţii intracomunitare de mijloace de transport noi sau produse accizabile. Alte formulare ce mai trebuiesc depuse până pe 25 septembrie sunt Formularul 307 „Declaraţie privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adăugată”, Formularul 311 „Declaraţie privind taxa pe valoarea adăugată datorată de către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de TVA a fost anulat”, Formularul 390 „Declaraţie recapitulativă privind livrările /achiziţiile /prestările intracomunitare de bunuri si servicii” pentru luna august 2014, dar şi Formularul 394 „Declaraţie informativă privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional”, pentru declararea operaţiunilor desfăşurate în luna august 2014  de către plătitorii de TVA cu perioadă fiscală lunară.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here