237 de gorjeni şi-au găsit un job prin reţeaua EURES

631

Serviciul de ocupare profesională european EURES este de un real ajutor pentru şomerii din Gorj care sunt dispuşi să lucreze în străinătate. În acest an, 367 de gorjeni au beneficiat de mediere din partea consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, iar 237 de cetăţeni şi-au găsit de lucru în statele Uniunii Europene.

În primele zece luni ale acestui an, salariaţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a oferit prin Serviciul de ocupare european EURES consiliere unui număr de 367 de persoane care au dorit un loc de muncă în străinătate, precum şi angajatorilor, în următoarele domenii: căutarea unui loc de muncă, oferte de locuri de muncă vacante din cadrul ţărilor SEE, condiţiile de viaţă, asigurări de sănătate, prestaţii de şomaj. De asemenea, au fost încărcate pe portalul EURES CV-urile Europass ale persoanelor care au dorit să îl facă vizibil la nivel european. Pentru determinarea acestui indicator au fost luate în considerare numai solicitările prin prezentarea la sediul agenţiei judeţene, şi cele prin poşta electronică, nu şi cele prin apeluri telefonice la care a răspuns consilierul EURES. Cele mai solicitate ţări ca destinaţie de muncă ale gorjenilor căutători de locuri de muncă au fost: Danemarca, Spania, Germania, Finlanda, Marea Britanie, Norvegia, iar cele mai solicitate meserii au fost de muncitor necalificat în agricultură, lucrător în domeniul hotelier, inginer, asistent medical.
“Din cele 367 de persoane mediate, 237 de gorjeni au desfăşurat o activitate în urma obţinerii unui contract de muncă în străinătate. Este vorba despre 167 de persoane care s-au încadrat în Spania în sectorul agricol, 49 în Danemarca, opt în Germania, zece în Portugalia şi trei în Suedia”, se arată într-un raport emis săptămâna trecută de conducerea AJOFM Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here