215.000 de lei din Primăria Crasna, băgați adânc în buzunarul PNL! O mână spală pe Vamvu și ambele pe Puiu Diaconescu

1579

Scaune, contoare pentru apă, dar și europubele, acestea sunt cumpărăturile făcute, din bani publici, în toamna anului trecut de către Primăria Crasna, pentru finalizarea unor investiții cu care se laudă, în această campanie electorală, primarul în exercițiu, Aurel Vamvu. Candidatul PNL nu le spune însă alegătorilor din Crasna și faptul că aceste bunuri au fost achiziționate, pe încredințare directă, doar de la firma noului său coleg de la PNL, Puiu Diaconescu, patronul SC BANATIM SRL. Mai exact, liberalul Vamvu nu scoate o vorbă despre contracte de peste 215.000 de lei, puse pe tavă, în decursul a doar două luni, fostului și actualului său coleg de partid, Puiu Diaconescu, poate și pentru că, de mult, frăția banului din Crasna a trecut hotarele comunei.

Primăria Crasna s-a dovedit, în toate mandatele primarului Aurel Vamvu, vaca bună de muls pentru respectivul și dar și pentru clica lui de trepăduși politici. De altfel, acestora li s-au alăturat și niscaiva rubedenii ale edilului, puse pe căpătuială, care au căpușat astfel, la propriu, în toți acești ani, instituția publică.
Firmele respectivilor, numeroși de altfel, s-au abonat astfel la mai toate contractele cu bani publici derulate de primăria condusă de către Vamvu, edil care își mai dorește acum un mandat, de data aceasta schimbând însă partidul politic, dar nu și năravul. De altfel, cel care l-a determinat să ia o astfel de decizie este și cel care i-a stat mereu în preajmă, actualul liberal Puiu Diaconescu, patronul firmei BANATIM SRL.
Diaconescu, după cum se cunoaște, nu a făcut niciodată asta dezinteresat, mai ales că numai în toamna anului trecut a reușit să pună mâna pe trei contracte cu primăria condusă de amicul Vamvu. Evident că Puiu a pus mâna pe contractele respective pe încredințare directă, mai ales că în urma acestora contul afaceristului PNL Gorj s-a majorat, din trei focuri, cu încă 215.000 de lei.

1 scauneDe la scaunele pentru ANI, la scaunele pentru Crasna
Primul contract parafat, în toamnă, de Vamvu și Puiu Diaconescu a privit achiziționarea de către Primăria Crasna a unor scaune tapițate negre, aflate, culmea, pe stocul magazinului de mobilă din Târgu-Jiu, patronat de familia liberalului. Mai exact, primăria necesită, pe 7 septembrie 2015, tocmai 300 de scaune tapițate negre. Pentru 26.083,92 de lei, Puiu Diaconescu se angajează să aducă obiectele de mobilier primăriei, contractul fiind rapid parafat mai ales că la mijloc era doar o negociere. Primăria, care se mai abonase de mai multe ori, la scaunele lui Puiu Diaconescu, evident că nu face eforturi să găsească vreo ofertă mult mai avantajoasă, chiar dacă în municipiu există numeroase magazine de profil.
Să nu uităm că tot pentru scaune, Puiu Diaconescu a fost declarat incompatibil de către ANI. Starea de incompatibilitate se constată de către ANI, după ce instituția este informată că BANATIM a furnizat scaune pentru IDP, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Gorj, pe vremea când patronul, în speță Puiu Diaconescu, era consilier județean.
Pentru această faptă, Diaconescu a fost obligat să dea un pas înapoi și să nu candideze la alegerile locale, deși avea toate șansele măcar la un loc eligibil de consilier, atât timp când ruda sa, copreședintele PNL Gorj, Dan Vâlceanu, a avizat listele de candidați la locale.

2 pubeleO zi mai târziu, încă un contract pentru Puiu
Pentru că suma “negociată” nu a fost pe placul patronului BANATIM, care cu siguranță nu a apreciat efortul primarului Vamvu de a-l face fericit, liberalul Puiu mai primește bonus un contract.
Mai exact, pe 8 septembrie 2015, BANATIM SRL “sare în ajutorul” primarului Vamvu care căuta de zor o firmă apropiată capabilă să aducă până în campanie 400 de europubele în comuna Crasna. Efortul nu este unul gratuit, mai ales că primăria se angajează să plătească bine pubelele de gunoi, Puiu Diaconescu mai alegându-se astfel cu încă 64.196 de lei.
În doar două zile, Vamvu ajunge să-i bage în contul lui Puiu Diaconescu aproape un miliard de lei vechi, pentru niște produse care, culmea, mai fuseseră achiziționate în localitate, pe aceeași filieră.

3 apometreContoarele de apă, tot prin filtrul “BANATIM”
Cireașa de pe tort nu sunt însă cele două contracte încredințate BANATIM, ci un al treilea, parafat, pe 5 octombrie 2015, pentru suma de 125.808 de lei. Contractul consta în achiziționarea a 800 de contoare pentru apa rece cu mecanism umed, firma cu doar cinci salariați, reușind performanța de a deține, pe stoc, și aceste aparate.
Contractul se pune și el pe tavă pentru fostul coleg de partid, mai ales că Vamvu cunoaște că cifra de afaceri a BANATIM a scăzut simțitor în anii în care Puiu Diaconescu nu a mai ocupat funcții publice, și notorietatea avută la PSD. De altfel, cifra de afaceri cea mai mare a BANATIM a fost în 2011, ca în 2015 să scadă de 7 ori.

Drepturi și nu obligații pentru onorabilul Puiu
Reamintim că, localitatea Crasna este comuna de baștină a politicianului liberal Puiu Diaconescu, devenit între timp și cetățean de onoare al acesteia. Din spusele localnicilor, titulatura primită de la primarul Vamvu nu face decât să-l scutească pe Puiu Diaconescu de o serie de drepturi și obligații cu caracter financiar, aceasta nefiind deloc onorifică.

Puiu Diaconescu, cândva deținătorul unei fițuici folosite doar în scop electoral, a devenit astfel cetățeanul de onoare al unei comune pe care a stors-o de bani, evident în parteneriat cu candidatul actual al PNL la Crasna, Aurel Vamvu. Parteneriatul real al PNL pentru Crasna este cel prezentat, în facsimil, în contractele făcute publice de către Gorjeanul.
Anamaria Stoica

2 COMENTARII

  1. Cel putin obiectele vindute de Puiu sunt vazute, palpabile dar 215000 de lei e mizilic, fata de colegul Vulpe de la Calnic care pentru o masina de griblura pe drumul care duce la SEUCA a dat 50000 lei,sau drumul din satul Didilesti 400000 lei prin incredintare directa data MARELUI IZVOREANU de la MEHEDINTI. Poloitia tace ,parchetul si DNA ul tace, si uite asa imbinam ,,politicul cu interesul national si ineresul personal”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here