21 de şcoli din Gorj, reabilitate cu fonduri de la stat

408

isj gorj facuta de mineŞi în acest an, grădiniţele, şcolile şi liceele din judeţ au beneficiat de fonduri pentru realizarea sau achitarea unor lucrări de modernizare, întreţinere sau consolidare. În majoritatea cazurilor din judeţul nostru, cu banii acordaţi de Ministerul Educaţiei, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj, directorii unităţilor de învăţământ şi-au achitat datoriile către firmele care au făcut lucrări.

Conform Mariei Cochină, purtătorul de cuvânt al IŞJ Gorj, prin HG 1033 privind unele măsuri în domeniul finanţării din bugetul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, un număr de 21 de şcoli au beneficiat de fonduri alocate pentru reabilitarea clădirilor. Banii alocaţi celor 21 de unităţi de învăţământ din judeţul nostru sunt sume cuprinse între 10.000 şi 200.000 de lei pe unitate şcolară.

“Sumele alocate unităţilor de învăţământ din judeţ au fost pentru lucrări în derulare şi pentru care încă mai era nevoie de bani să poată fi încheiate”, a declarat Cochină. Câteva exemple de şcoli care au primit bani pentru continuarea reabilitărilor şi modernizărilor sunt Şcoala Ion Popescu-Voiteşti din Bălăneşti care a primit 10.000 de lei, 100.000 de lei a primit Şcoala Generală din satul Moi, comuna Bâlteni, iar sume maxime, respectiv de 200.000 de lei au primit Grup Şcolar Industrial Roşia de Amaradia şi Colegiul Tehnic Motru.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here