2 milioane de lei pentru deszăpezirea Târgu-Jiului

408

SC Edilitara Public SA, societate ce se află în subordinea Primăriei municipiului Târgu-Jiu, a dat spre aprobare în şedinţa de Consiliu Local tarifele ce vor fi aplicate pentru activitatea din sezonul rece 2015-2016.

Proiectul de hotărâre cu tarifele aplicate a fost votat la începutul acestei săptămâni, în unanimitate, de membrii Consiliului Local al municipiului Târgu-Jiu. Potrivit Laviniei Petriţa, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, pentru cele trei luni de iarnă 2015-2016, municipalitatea a pus la bătaie un buget de 2 milioane de lei: “Sunt în total 22 de utilaje. Sunt aprovizionate cantităţi de clorură de calciu lichidă şi solidă şi material antiderapant. Vor interveni circa 200 de angajaţi ai Edilitara, societatea primăriei care va face deszăpezirea ca în fiecare an. Bugetul este de 2 milioane de lei. Unele utilaje sunt ale SC Edilitara Public, iar altele sunt închiriate de la diferite firme. Este vorba de 21 de utilaje şi un ATV”.
Tarifele se vor aplica pentru prestaţiile privind curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau îngheţ. Astfel, tarifele pentru următoarele activităţi vor fi: pentru deszăpezire – varianta aşteptare – 291.464,47 lei/lună, pentru manopera muncitorului ce execută deszăpezirea va fi 15,91 lei/oră, pentru încărcat şi transportat zăpada cu autobasculanta – 14,97 lei/mc, pentru împrăştiat material antiderapant cu sare şi nisip pe 1.000 mp – 18,15 lei. De asemenea, pentru împrăştierea de material antiderapant pe 1.000 mp cu clorură de calciu lichidă, se va plăti suma de 7,13 lei, iar pentru împrăştierea manuală a clorurii solide tariful va fi de 12,13 lei/1.000 mp. Şi pentru curăţarea manuală a zăpezii afânate, pentru 100 mp se va plăti suma de 31,63 lei, iar pentru aceeaşi suprafaţă, dar care are zăpadă îmbibată cu apă, costurile pentru curăţarea manuală vor fi de 49,51 lei, fiind plătit şi preţul de 66,40 lei pentru curăţarea manuală a 100 mp de zăpadă îngheţată.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here