2.250 euro pentru Școala Gimnazială Hurezani, obținuți la competiția ”Let’s Get Green!”

571

Școala Gimnazială Hurezani s-a numărat printre finalistele competiției naționale “Let’s Get Green!”, campania care a mobilizat trei generații pentru un mediu curat și care, recent, și-a anunțat câștigătorii.

Județul Gorj și-a adjudecat o mențiune în cadrul competiției “Let’s Get Green!”, în care au fost implicați la nivel național un număr de 129.484 de elevi și părinți, s-au plantat 13.553 de puieți pe o suprafață de 16 hectare, echivalentul a 23 de stadioane ca Arena Națională din București și s-a reușit colectarea a 636.297 de kilograme de deșeuri. În perioada octombrie 2017 – iunie 2018, echipa “Let`s Do It, Romania!” a desfășurat “Let`s Get Green!”, cea mai complexă competiție națională dedicată unităților de învățământ, cu scopul de a promova un comportament responsabil față de mediu. Premiul cel mare al concursului, o transformare a școlii câștigătoare în valoare de 15.000 euro, ajunge la Școala Gimnazială Doba din Satu Mare. O mențiune în valoare de 2.250 euro a ajuns la o unitatea de învățământ din județul Gorj, mai precis la Școala Gimnazială Hurezani. Au fost acordate două premii II, în valoare de 10.000 euro fiecare, trei premii III, în valoare de 7.500 euro fiecare și trei mențiuni, în valoare de 2.250 euro fiecare. Premiile au fost oferite de Kaufland România. De asemenea, Green Point Management a acordat un premiu special în valoare de 5000 euro pentru mobilizare deosebită la nivel de colectare. Valoarea totală a premiilor acordate se ridică la 69 250 euro. Premiile vor fi utilizate pentru a oferi elevilor din unitățile de învățământ participante condiții mai bune de învățare, în funcție de nevoile specifice ale acestora. “Suntem convinși că experiențele trăite în cadrul proiectului de elevii, părinții și profesorii din toate școlile participante, lecțiile învățate și contribuția adusă la crearea unei noi generații de cetățeni mai responsabili față de natură, însumează un câștig la fel de valoros precum premiile materiale ale concursului. Remarcăm mobilizarea și capacitatea de organizare exemplară de care toate școlile participante au dat dovadă, depășindu-ne cu mult așteptările, câștigând astfel toată admirația noastră. Am demonstrat că deșeurile au valoare, pot fi colectate separat și există dorință și implicare pentru ca România să progreseze la capitolul colectare și reciclare. Mulțumim tuturor pentru munca depusă și sperăm că vor continua să pună în aplicare deprinderile dobândite în urma proiectului”, a declarat Andrei Coșuleanu, Project Manager “Let’s Get Green!”.

16 școli din Gorj, parte din proiect
La nivelul județului Gorj, au fost implicate 16 școli. 2.170 de elevi, 85 de profesori și 810 de părinți ce au luat parte la activități de formare, au fost colectate 19.707 de kilograme de ambalaje și 11.376 kilograme de deșeuri electronice, 488 flori și 188 de puieți au fost plantați.“Din toamnă, în comuna noastră se vorbește doar despre ecologizare și colectare. Începând de la elevul din clasa pregătitoare până la primari, consilieri locali, toți ne-au fost alături. Le-am promis părinților și elevilor că vom hotărî împreună ce vom face cu premiul. A fost o muncă titanică, acum simțim toată satisfacția, toată mulțumirea.” au declarat reprezentanții școlii câștigătoare.“Let’s Get Green!” este organizat de echipa “Let`s Do It, Romania!” și este realizat cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Kaufland România, Green Point Management și Ecotic. “Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 și până în prezent, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1.400.000 de voluntari în acțiuni de curățenie națională și peste 50 000 de elevi și părinți în proiecte de educație ecologică. “Let`s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internațională “Let`s Do It, World!“.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here