161 de şomeri, incluşi în proiectul european al AJOFM Gorj

445

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, în calitate de beneficiar al proiectului “Sprijin pentru şanse sporite în ocupare” implementat în parteneriat cu Centrul Regional de Formare Continuă pentru Administraţia Publică Locală Timişoara, S.C. Global Business School S.R.L. din Timişoara, S.C. Astral Consulting S.R.L. din Reşiţa şi partenerul transnaţional Metodo Estudios Consultores SRL. din Spania, a transmis, ieri, rezultatele obţinute în luna februarie privind activitatea de formare profesională desfăşurată în cadrul proiectului. Potrivit comunicatului de presă, luna trecută, au fost demarate şapte programe de formare profesională, în ocupaţiile: administrator pensiune turistică, pentru un număr de 28 de șomeri, din care 23 de șomeri de lungă durată – un program; îngrijitori bătrâni la domiciliu, pentru un număr 24 de șomeri, din care 22 de șomeri de lungă durată – un program; inspector resurse umane, pentru un număr de 44 de șomeri, din care 38 de șomeri de lungă durată – două programe; mentor, pentru un număr de 22 de șomeri, din care 20 de șomeri de lungă durată – un program; ospătar, pentru un număr de 43 de șomeri, din care 40 de șomeri de lungă durată – două programe.
“Din număr total de 161 de șomeri care au început programe de formare în luna februarie, 143 sunt șomeri de lungă durată. Totodată, în luna februarie au fost finalizate patru programe de formare profesională, absolvite de 92 de șomeri, din care 88 de lungă durată. Dintre programele finalizate menţionăm: inspector resurse umane 23 șomeri/23 șomeri lungă durată; îngrijitor bătrâni la domiciliu, 24 șomeri/22 șomeri lungă durată; mentor – două programe, pentru 45 șomeri/43 șomeri lungă durată”, se arată în comunicatul de presă transmis de coordonatorul proiectului “Sprijin pentru şanse sporite în ocupare”.
Obiectivul general al proiectului este de sprijinire a activităţilor privind măsurile active de ocupare pentru creşterea şanselor de ocupare în rândul şomerilor şi şomerilor de lungă durată din cele două regiuni – Sud-Vest Oltenia şi Vest. Activităţile implementate prin proiect se acordă gratuit în cadrul proiectului strategic ce beneficiază de cofinanţare din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investeşte în oameni !
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here