150 de tone de aparate electrice defecte au fost predate!

1114

Mii de români din 68 de localități din țară au predat spre reciclare în toamna  acestui an peste 150 tone aparatură electrică veche și 200 kg de baterii uzate, în cadrul campaniei „România Reciclează” organizată de Asociația Environ în parteneriat cu Asociația SNRB și autoritățile locale.

În cea de-a patra ediție a programului, care s-a desfășurat în perioada 30 septembrie – 30 noiembrie, tone de deșeuri electrice – în special televizoare, monitoare, mașini de spălat, dar și alte electrocasnice vechi sau defecte, au luat calea reciclării. Obișnuiți deja cu acțiunile periodice de colectare care se organizează primăvara și toamna, oamenii s-au lăsat convinși de sloganul „DEEEgeaba păstrezi deșeurile de echipamente electrice și electronice. Noi le reciclăm și tu câștigi premii pe loc” și au renunțat la aparatele electrice uzate sau pe care nu le mai folosesc.

Pentru prima dată de la lansare, campania „România Reciclează” a fost implementată anul acesta la nivel regional prin încheierea unui parteneriat cu Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor și Activități de Salubrizare Gorj, autoritățile implicându-se alături de Asociația Environ într-un efort comun de comunicare și colectare a deșeurilor electrice din gospodării. Astfel, timp de două săptămâni, s-au organizat acțiuni de colectare în 33 de comune și orașe gorjene, printre care și Târgu Jiu, la final colectându-se circa 60 de tone de deșeuri electrice și baterii uzate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here