140.000 de lei din bugetul local, pentru marcarea Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice

526

Pe data de 2 octombrie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, municipalitatea târgujiană pregăteşte acelaşi bal tradiţional pentru cei circa 1.800 de pensionari din Târgu-Jiu, înscrişi la cluburile de vârsta a treia din oraş, dar şi în diverse asociaţii.

Consilierii municipali au fost cei care au aprobat în şedinţa ordinară de luni suma de 140.000 de lei pentru organizarea evenimentului. “Pentru desfăşurarea evenimentului propunem utilizarea sumei aprobate de 140.000 de lei astfel: 117.000 de lei – organizarea unei mese festive pentru un număr de 1.800 de persoane cu servirea unui meniu de până la 65 lei/porţie cu TVA inclus; 18.600 de lei – pachete ce conţin acelaşi meniu cu cel servit participanţilor la restaurant, livrate în sistem catering pentru un număr de 300 de persoane vârstnice cu handicap grav, aflate în evidenţa Direcţiei Publice de Protecţie Socială; 3.500 de lei – tipărirea unui număr de 2.100 de felicitări. (…) Pentru organizarea evenimentului, sunt necesare următoarele: servirea simultană a 1.800 de participanţi va fi asigurată de personal calificat; locaţia trebuie să dispună de spaţiu de parcare a mijloacelor de transport pentru ca accesul participanţilor în interiorul locaţiei să fie realizat cu uşurinţă; numărul participanţilor fiind mare, locaţia trebuie să dispună de spaţiu necesar pentru amplasarea formaţiilor asigură programul artistic, precum şi un spaţiu de dans”, se arată în referatul întocmit de conducerea Direcţiei Publice de Protecţie Socială Târgu-Jiu.
Totuşi, la iniţiativa consilierului Cristian Toader Pasti, în proiectul de hotărâre privind aprobarea sumei de 140.000 de lei pentru organizarea manifestărilor dedicate vârstnicilor, s-a renunţat la cheltuirea sumei de 3.500 de lei pentru tipărirea felicitărilor, banii urmând a fi folosiţi în eventualitatea în care numărul participanţilor la masa festivă va fi unul mai mare. Deşi Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice se sărbătoreşte anual pe 1 octombrie, manifestările de la Târgu-Jiu vor fi organizate în cinstea pensionarilor pe data de 2 octombrie, iar balul va fi organizat la restaurantul de pe Insuliţa Jiului, în toate cele trei săli ale acestuia datorită numărului imens de participanţi.
La toate aceste festivităţi prilejuite de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice vor participa: pensionarii înscrişi la cele 4 cluburi ale vârstei a III-a, Uniunea Pensionarilor Mineri Gorj, CARP Târgu-Jiu, Liga Pensionarilor Petrolişti Gorj, Asociaţia Pensionarilor Militari în Rezervă şi Retragere, Liga Pensionarilor Gorj. Acestora li se vor adăuga şi membri ai altor asociaţii precum Organizaţia de Pensionari a Rromilor, Asociaţia Surdo-Muţilor, Asociaţia Nevăzătorilor şi Asociaţia Veteranilor de Război Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here