12 sportivi din Gorj, pe podium la karate în Germania

1502

Sportivii de kata și kumite de la mai multe cluburi din Gorj au participat pe 3 iunie, la un concurs în Germania. Această ediție s-a dovedit a fi o competiție puternică, reunind la start sportivi din opt țări. Toți cei 12 karatiști gorjeni au urcat pe podium.

Pe 3 iunie 2018, karatiștii mai multor cluburi din Gorj au participat la Cupa Osaka-Emden Germania, la invitația lui Shihan Jens Fricke 7 dan președinte IMAF(International Marts Arts Federation). Au participat sportivi din: Germania, Irlanda de Nord, Belgia, Olanda, Franța, Anglia, Polonia și România. Delegația din România a fost condusă de Sihan Simion Băluță 7 dan, sensei Anghel Dorin 5dan, care au fost arbitri și sensei Alina Băluță 3 dan antrenor. Toți cei 12 sportivi au urcat pe podium.

18 medalii de aur, obținute de o elevă din Bîlteni
Printre cei 12 karatiști din Gorj, care au obținut numeroase medalii la competiții în țară, dar și în străinătate, se află Iuliana Mădălina Prunaru, de la Clubul Karate Forever Bîlteni, în vârstă de 15 ani. Sportiva ne-a povestit din experiența petrecută în Germania, dar și de la alte competiții. Concurenta Iuliana a obținut în Germania locul II la kumite și locul III la kata sincron. “Sunt foarte mulțumită de rezultatele obținute până în prezent. Experiența din Germania a fost una foarte frumoasă, din care am avut ce învăța. Practic acest sport de doi ani și jumătate și am participat la numeroase concursuri atât în țară, cât și în străinătate, unde consider că am reprezentat cu cinste Gorjul, urcând de fiecare dată pe podium. Până în prezent am obținut 18 medalii de aur, cinci de argint și trei de bronz”, a explicat sportiva Iuliana Mădălina Prunaru, de la Clubul Karate Forever Bîlteni.

Rezultate de excepție și la Timișoara
Pe 05 mai 2018, karatiștii gorjeni au participat la Campionatul Național Eure&ka-Iku /Federația Română de Arte Marțiale Dumbrăvița Timișoara. La această competiție s-au întrecut peste 300 de sportivi din toată țara la probele kata, kumite, kata echipe, kumite echipe. La competiția din Banat au participat sportivii de la cluburile din Gorj antrenate de Shihan Simion Baluta 7dan/prim vicepreședinte FKNB-IMAF România/Arbitru internaționalIMAF/Președinte C.S. Petrom & Petrofac Karate Oltenia și sensei Alina Băluță 3 dan președinte A.C.S.Karate Forever. “Concursul a fost foarte puternic la Kata-lupta cu adversar imaginar/ sportivii trebuiau să cunoască cel puțin 4 kata, acestea neputând fii repetate. Toți sportivii au fost la înălțime și îi felicit pe această cale”, a declarat antrenorul Simion Băluță 7 dan. Următorul concurs este programat pe 16 iunie 2018 la Slatina, unde se va desfășura Campionatul Național Wuma. În luna iulie, va fi organizat stagiul de pregătire în Eforie Sud, apoi karatiștii vor avea două săptămâni de vacanță, după care se va începe pregătirea în forță pentru Cupa României din toamnă, la Mediaș. Rezultatele obținute de sportivi sunt omologate de MTS și sportivii vor fi premiați la sfârșit de an de către Direcția Județeană de Tineret și Sport Gorj.
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here