11 premii pentru Gorj la Concursul ”Artă sau violență? Tu alegi!”

634

Gorjul a fost reprezentat cu succes la etapa interjudețeană a concursului ”Artă sau violență? Tu alegi!”. Reprezentanții județului s-au întors acasă cu nu mai puțin de unsprezece premii, între care și cinci premii I.

Etapa interjudețană a concursului ”Artă sau violență? Tu alegi!”, competiție al cărei scop este acela de a promova exemplele de bună practică în scopul prevenirii şi combaterii violenţei din mediul şcolar, s-a desfășurat sâmbătă, 16 aprilie, la Liceul de Arte ”Marin Sorescu” din Craiova, și a reunit elevi din cinci județe: Gorj, Olt, Vâlcea, Teleorman şi Dolj.
premiu arta sau violenta 2Gorjul a avut 15 reprezentanți, care s-au întors acasă cu cinci premii I, trei premii II și trei premii III. Astfel, Mogoșanu Angela Maria, de la Școala Gimnazială ”Pompiliu Marcea”, a obținut locul III la secțiunea ”muzică ușoară individual vocal”, categoria I-IV. Tot la categoria I-IV, însă la secțiunea ”muzică populară individual vocal”, Volintiru Natalia, de la Clubul Copiilor Rovinari, a obținut locul I. La secțiunea ”muzică ușoară individual vocal”, categoria V-VIII, Turbatu Mihai Cătălin, de la Școala Gimnazială ”Constantin Săvoiu”, a obținut premiul II. La aceeași categorie, secțiunea ”muzică populară individual vocal”, a obținut premiul II și Cornelia Orleanu, de la Clubul Copiilor Rovinari.  Tot la categoria V-VIII, Vasile Popescu Teodora Sorana, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Albeni, s-a clasat pe locul I la secțiune ”muzică ușoară individual instrumental”, iar Zgaibă Eugen Cristian, de la Școala Gimnazială Poiana, Turburea, a ocupat locul I la secțiunea ”muzică populară individual instrumental”. La categoria IX-XII, reprezentanții județului Gorj au obținut un premiu I și un premiu III.  Primul dintre acestea a fost adjudecat de Ciudin Luiza, de la Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu, la secțiunea ”muzică populară individual vocal”, iar cel de-al doilea de către Ghinea Elena Maria, de la Colegiul Național ”Spiru Haret” Târgu-Jiu, la secțiunea ”muzică ușoară individual instrumental”. La secțiunile dedicate formațiilor de muzică ușoară sau populară, vocal ori instrumental, au obținut premii: ”Etno Dance”  de la Liceul Teologic Târgu-Jiu (locul III), ”Mica Generație” de la Liceul Tehnologic Bîlteni (locul II) și ”Mugurașii zamfirieni” de la Liceul Tehnologic Bustuchin (locul I).
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here