100 de imigranți clandestini rromi, opriți la intrarea în Canada

418

Guvernul canadian a blocat în ultimul moment intrarea în Canada a o sută de imigranți clandestini rromi originari din România, care se aflau în Statele Unite și se îndreptau spre Stanstead cu ajutorul unei rețele infracționale.

Ministrul canadian al cetățeniei, imigrației și multiculturalismului, Jason Kenney, a făcut aceste dezvăluiri într-un interviu exclusiv, în cadrul anchetei asupra rețelei stabilite în orașul Craiova din România și conduse de trei persoane ce au locuit la Montreal. Organizația facilita intrarea ilegală în Canada a solicitanților de azil rromi. Printre ei, mulți făceau parte din clanuri de hoți ce au devenit foarte active în Canada. O parte din lucrurile furate erau trimise la Craiova.

„Potrivit informațiilor noastre, există probabil o sută de persoane legate de aceeași rețea, care sunt în Statele Unite și încă nu au intrat aici. Şi motivul pentru care am acționat rapid și agresiv este de a trimite un mesaj pentru românii care se află în Statele Unite că așa ceva nu vom accepta”, a explicat ministrul.

Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here