1 mai muncitoresc pe plajă, în străinătate

490
Litoralul este, din nou, în topul preferinţelor românilor pentru petrecerea zilei de 1 mai. Din păcate, însă, cel puţin gorjenii, preferă staţiunile şi hotelurile de peste graniţe, în defavoarea celor româneşti.

Deschiderea sezonului estival la data de 1 mai, pe litoral, este deja o tradiţie. Cu această ocazie, patronii de hoteluri vin cu tot felul de oferte pentru a atrage clienţii. „Sunt oferte interesante, mai ales că toţi deschid sezonul la 1 mai şi cu atât mai mult că de Paşti nu au avut prea mulţi clienţi”, a declarat Cecilia Gurgui, reprezentantul unei agenţii de turism din Târgu-Jiu. Potrivit acesteia, pentru că de Sărbătorile Pascale turiştii nu s-au înghesuit să plece în vreo staţiune şi au preferat să rămână acasă, patronii de hoteluri au mai lăsat din preţuri, cel puţin pentru începutul de sezon.
Preţuri mai mici, condiţii mai bune
Totuşi, preţurile oferite de operatorii de turism din străinătate sunt mult mai atrăgătoare. Aşa se face că, pentru patru nopţi , la un hotel de patru stele de pe litoralul bulgăresc, doritorii vor scoate din buzunar doar 113 lei. Şi Turcia este în topul preferinţelor gorjenilor. În Grecia, preţurile sunt însă ceva mai mari, pentru cinci nopţi la o vilă plătind 99 de euro. Dacă, însă, turiştii doresc să stea la hotel, preţurile variază între 28 şi 66 de euro pe zi, la complexuri hoteliere de patru sau cinci stele. Potrivit Ceciliei Gurgui, nici restul staţiunilor nu se lasă mai prejos când vine vorba de oferte. Prin urmare, cam toate staţiunile balneo-climaterice şi nu numai, din România, îşi aşteaptă vizitatorii de 1 mai, cu oferte care mai de care mai atractive. Spre exemplu, cei care vor să petreacă la Băile Felix, pentru două nopţi şi mic dejun inclus vor scoate din buzunar numai 200 de lei pentru un hotel de patru stele, sau 120 de lei pentru unul de două stele. Cel puţin până acum, însă, gorjenii care doresc să plece în străinătate de 1 mai sunt de două ori mai numeroşi decât cei care vor petrece o minivacanţă la o staţiune din ţară.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here