1.400 de lei, în două tranșe, pentru facturile la energie

1405

Persoanele vulnerabile vor primi în 2023 un ajutor de 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie. Ajutorul vine sub forma unui „card de energie”, adică un voucher tipărit care conține un cod de bare.

În acest an, cei cu pensii mici, copiii și adulții cu handicap, cei care provin din familii care au alocație de susținere etc., vor primi 1.400 de lei, în două tranșe, pentru a-și putea plăti facturile la energie.

Cardul va putea fi utilizat până în 31 decembrie 2023 iar ajutorul va fi acordat  în februarie și septembrie.

Utilizarea cardului de energie se face, obligatoriu, împreună cu actul de identitate sau prin împuternicire legală. Vânzarea cardului este interzisă.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Marcel Boloș a anunțat că de acest ajutor ar putea beneficia 3,9 milioane de români vulnerabili. Printre aceștia se numără pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii cu pensie de invaliditate, copiii și adulții încadrați în grad de handicap ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei, cei din familii care primesc alocație de susținere sau persoanele singure care au stabilit dreptul la venit minim garantat.

Pentru acordarea acestor ajutoare au fost alocate fonduri europene în valoare de 4 miliarde lei, prin Programul Operațional Capital Uman și Programul Operațional Regional pentru perioada de programare 2014–2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here