1.375 de târgujieni au solicitat subvenţii la încălzire

457

Din 17 octombrie şi până la 1 noiembrie, nu mai puţin de 1.375 de cetăţeni cu venituri mici din municipiul Târgu-Jiu au depus cererile pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţelor cu gaze naturale, energie electrică ori combustibili solizi, pentru sezonul rece 2016 – 2017.

Toate dosarele se colectează în centrele de primiri cereri pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţelor organizate de către Direcţia Publică de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu la cluburile vârstei a treia din municipiu. Până ieri, la DPPS Târgu-Jiu s-au înregistrat 1.155 de solicitări pentru ajutorul la încălzirea locuinţei cu gaze naturale, 20 de cereri la încălzirea cu energie electrică şi alte 200 la încălzirea cu lemne.
Pentru încălzirea locuinţelor cu energie electrică, cererile se depun la sediul DPPS Târgu-Jiu, vizavi de Piaţa Centrală. Persoanele singure sau familiile care îndeplinesc condiţiile stabilite de lege pentru acordarea dreptului, şi depun cererile până la 20 noiembrie 2016, vor beneficia de ajutorul pentru încălzirea locuinţelor începând cu 1 noiembrie 2016. Ulterior acestei date, orice dosar care e primit şi care se încadrează în cerinţele legii, va intra în plată, până în luna martie inclusiv a anului 2017. Se pot încadra la primirea subvenţiilor toate acele familii sau persoane singure al cărui venit pe membru de familie nu depăşeşte suma de 615 lei. Pentru sistemul de încălzire cu energie electrică, actele normative prevăd şi obligativitatea efectuării unei anchete sociale în termen de 15 zile de la primirea cererii, pentru a verifica dacă sistemul de încălzire folosit de familia respectivă este cel cu energie electrică. Anul trecut, la nivelul municipiului Târgu-Jiu, au fost acceptate la plată pentru sezonul noiembrie 2015 – martie 2016, un număr de 4.400 de cereri la sistemul de încălzire cu gaze naturale, la energie electrică şi la încălzirea cu lemne. Numărul cererilor depuse este unul constant de la an la an, cu mici fluctuaţii de câteva zeci de cereri.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here