„Ţi-am pregătit un loc la noi în celulă” – Angajaţii de la Penitenciar aşteaptă guvernanţii după gratii

539

penitenciar greva (4)Angajaţii Penitenciarului Târgu-Jiu au făcut ieri grevă, refuzând să desfăşoare anumite activităţi şi ieşind în stradă pentru a-şi striga nemulţumirile. Aceştia au cerut demisia guvernanţilor şi le-au urat „din suflet” să ajungă şi ei la penitenciar, dar de partea cealaltă a gratiilor.

“Demisia”, „Hoţii” şi „Jos Guvernul” sunt doar câteva dintre lozincile scandate ieri de către angajaţii Penitenciarului din Târgu-Jiu. Aceştia au deschis larg porţile penitenciarului şi, înarmaţi cu fluiere, multe sentimente de nemulţumire dar şi cu goarne şi pancarte, şi-au strigat doleanţele. „Facem grevă astăzi în semn de solidaritate faţă de restul bugetarilor. Şi noi suntem nemulţumiţi de decizia Guvernului de a scădea salariile cu 25%. Adică sunt de acord, să fie luate măsuri de austeritate, dar de ce numai în privinţa noastră? Să înceapă cu ei şi cu salariile lor, să scadă de la ei întâi”, a declarat Florin Şchiopu, preşedintele sindicatului „Solidaritatea 2004”.

penitenciar greva (11)Condiţii minime pentru deţinuţi

Activitatea a fost întreruptă în mai multe sectoare din cadrul Penitenciarului, urmând a fi reluate în această dimineaţă. „Nu defăşurăm activitate în anumite sectoare, care nu sunt de urgenţă, în întreruperea activităţilor educative sau sportive cu deţinuţii, întreruperea acordării de vizite şi altele. Legea ne obligă doar să le asigurăm minimul de condiţii”, a spus Marius Măceşanu, liderul SNLP Târgu-Jiu. Anagajaţii penitenciarului sunt nemulţumiţi de faptul că se vor reduce şi salariile lor cu 25% şi spun că sunt dispuşi să meargă mai departe, să iasă în stradă ori de câte ori va fi nevoie, pentru a fi ascultaţi.

„Îi aşteptăm să vadă cum e aici”

Sindicaliştii au transmis tot felul de mesaje conducătorilor ţării, spunând despre aceştia că sunt nişte hoţi şi că le doresc să ajungă la penitenciar, de partea cealaltă a gratiilor. „Le doresc din suflet să ajungă aici să vadă şi condiţiile în care lucrăm noi dar şi condiţiile în care stau persoanele private de libertate. Numai atunci când există o suspiciune cât de mică asupra faptului că unul din ei sau acoliţii lor ar putea ajunge după gratii, abia atunci sistemul penitenciarelor are probleme şi se arată interesaţi. Probabil se gândesc la eventualul lor loc cald. Noi le dorim să ajungă aici, să vadă cum e. Pentru că oricum sunt nişte hoţi”, a mai spus unul dintre angajaţii Penitenciarului.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here