„Pictori olteni de ieri şi de azi” – expoziţie la Muzeul de Artă

970

pictori olteni de ieri si de azi (5)Muzeul de Artă din Târgu-Jiu găzduieşte, pentru o lună, expoziţie de arte plastice „Pictori olteni de ieri şi de azi”. Reunind câteva zeci de lucrări, această expoziţie este îngrijită de pictorul Paul Gherasim, cel care în 1985 a pus bazele grupului „Prolog”.

Vernisajul expoziţiei „Pictori de ieri şi de azi”, care a avut loc vineri după-amiaza la Muzeul de Artă din Târgu-Jiu, este primul eveniment dintr-o serie de manifestări reunite sub numele de „Locul Tăcerii – În memoria lui Constantin Brâncuşi”. Expoziţia reuneşte nume mari ale picturii olteneşti, fiind vorba despre o expoziţie realizată şi îngrijită de pictorul Paul Gherasim. „Este o imagine completă, de la Theodor Aman până la Cristian Diţoiu, cred că nu mă înşel, este cel mai tânăr expozant de aici. Expoziţia a fost compusă, imaginată, cu ajutorul doamnei Ariana Nicodim. Totuşi, i s-a dat mână liberă unui creator de talia pictori olteni de ieri si de azi (8)domnului Gherasim, să propună o imagine a artei olteneşti, a unei arte deja consacrate, pentru că toţi artiştii din expoziţie sunt nişte nume cunoscute pe plan naţional şi internaţional, şi să ofere Gorjului, vă spun cu o oarecare invidie, ceea ce nouă, Craiovei, nu ne-a oferit”, a declarat Cătălin Davidescu, critic de artă craiovean.

Pentru Brâncuşi

Expoziţia, care reuneşte câteva zeci de lucrări de diferite facturi şi în diferite tehnici a fost amplasată în toate sălile Muzeului de Artă târgujian. Potrivit directorului Muzeului Judeţean Gorj, Dumitru Hortopan, exponatele permanent expuse la acest muzeu au fost atent strânse şi depuse în depozitele muzeului, pentru a lăsa simezele să primească lucrările din cadrul acestei expoziţii. Expoziţia „Olteni de ieri şi de azi” se înscrie, la fel ca restul manifestărilor din aceste zile, sub numele lui Brâncuşi. „Nu pot decât să mă bucur de această propunere la care am fost martor şi, într-o foarte mică măsură, am fost parte şi al cărei adevărat autor este totuşi domnul Paul Gherasim. Nu este o expoziţie, este o manifestare care îi poartă pe deplin şi cu prisosinţă semnătura”, a completat Davidescu.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here