„Marea Debarasare” a avut ecou în judeţul Gorj

328

Sâmbătă, 7 noiembrie, s-a desfăşurat o nouă etapă a campaniei Marea Debarasare, program de colectare a deşeurilor din echipamente electrice şi electronice (DEEE –uri). În acţiune au fost cooptate autorităţile locale din municipiile Târgu Jiu şi Motru, Albeni şi Rovinari.

Chiar dacă vremea a fost una nefavorabilă, de la Târgu-Jiu s-a reuşit colectarea a 500 kg de DEEE-uri, de la Rovinari tot atât, iar de la Albeni urmează să fie transportate la sediul UEG Târgu-Jiu o tonă de deşeuri. Din păcate, autorităţile din Motru nu au anunţat ca în municipiul lor să se fi strâns ceva.

„Cele mai multe obiecte de care târgujienii au dorit să scape au fost televizoare vechi, frigidere, fiare de călcat şi aspiratoare”, ne-a declarat Gheorghe Fometescu, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj. Cetăţenii au scos sâmbătă dimineaţa la orele 10, la scara blocului sau la poarta casei, toate aparatele electrice, electronice şi electrocasnice defecte. “Marea Debarasare” este o campanie iniţiată de Ministerul Mediului care a debutat în toamna anului 2007 şi a derulat de atunci mai multe etape de colectare.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here