“Vlăstarele Dobriţei”, în colind la Casa-muzeu “Maria Apostol”

430

Vlastarele DobriteiGrupul de copii „Vlăstarele Dobriţei”, elevi ai Şcolii Generale Dobriţa, au susţinut, ieri, un program de colinde la Casa-muzeu „Maria Apostol”. Coordonaţi de profesoara Maria Gugu-Sârbu, copiii i-au impresionat pe cei prezenţi cu colinde celebre, interpretate cu talent, atmosfera fiind completată de minunatele lor costume populare.

Marţi, 21 decembrie, Grupul de copii „Vlăstarele Dobriţei”, coordonat de către doamna profesor Maria Gugu-Sârbu, de la Şcoala Generală Dobriţa, a susţinut un reuşit spectacol de colinde chiar în curtea Casei muzeu „Maria Apostol”, din comuna Runcu.

Despre momentul artistic pregătit de „Vlăstarele Dobriţei”, omul de cultură Dorin Brozbă a declarat: „Cu un repertoriu variat, din care nu au lipsit celebrele creaţii „O, ce veste minunată”, „Sus la Poarta Raiului”, „Florile dalbe”, „Steaua sus răsare” sau „Domn, domn să-nălţăm”, prin vocile lor cristaline, aidoma râului Sohodol, ce curge liniştit la doar câţiva paşi de casa memorială a celebrei artiste, copiii au fost răsplătiţi cu ropote de aplauze de către părinţi, de către profesori, precum şi de către privitorii de rând care şi-au amintit cu nostalgie şi au trăit pe viu frumuseţea inegalabilă a datinilor noastre strămoşeşti”. Elevii au purtat costume populare naţionale şi au încercat să ignore frigul şi zăpada şi să se lase scăldaţi de razele soarelui de decembrie, care strălucea parcă bucurându-se şi el de glasurile suave ale tinerilor interpreţi. Iniţiativa culturală a „Vlăstarelor Dobriţei” demonstrează încă odată că acolo unde se munceşte cu râvnă şi cu responsabilitate, copiii cresc frumos şi, totodată, duc pe mai departe frumseţea graiului, a obiceiurilor şi a portului nostru popular, exact aşa cum a făcut-o la vremea ei neuitata şi faimoasa Maria Apostol care, la ora actuală, este reperul oricărui copil talentat din comuna Runcu, una dintre cele mai cunoscute şi frumoase localităţi rurale ale ţării.

După spectacolul de la Casa-muzeu „Maria Apostol” din Runcu, Grupul de copii „Vlăstarele Dobriţei” au mers la Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Suseni şi la Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Dobriţa, unde i-au colindat pe beneficiarii serviciilor acestor cămine.

Minodora SUCEA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here