“Sportivii în acţiune”, la Grădiniţa “Mihai Eminescu”

543

gradi 1Un amplu concurs sportiv a avut loc ieri la Grădiniţa “Mihai Eminescu” din Târgu-Jiu. Competiţia s-a adresat preşcolarilor şi şcolarilor, cu vârste cuprinse între 3 şi 9 ani. Ajuns la a VI-a ediţie, concursul a fost organizat cu ajutorul mai multor parteneri. Acesta s-a desfăşurat sub titulatura “Sportivii în acţiune”.

Scopul acestui concurs este de a stimula interesul pentru sport şi mişcare, ca modalitate de menţinere a stării de sănătate şi de a influenţa evoluţia corectă şi armonioasă a organismului copiilor. De altfel, sportul ajută la educarea sociabilităţii şi respectarea unui sistem de reguli, la dobândirea abilităţilor de comunicare, cooperare şi toleranţă între copii.

Încurajaţi de părinţi

gradi2Micii participanţi la întrecerea de joi de la Grădiniţa “Mihai Eminescu” din Târgu-Jiu au fost foarte încântaţi de activitatea sportivă. Părinţii au fost, de asemenea, alături de ei pentru a-i încuraja şi sprijini pentru trecerea probelor de concurs. “Participanţii la aceste întreceri sportive sunt preşcolarii de la grădiniţa noastră «Mihai Eminescu» şi de la şcolile partenere, Spiru Haret, Pompiliu Marcea, Constantin Brâncuşi. Cu ei am plecat acum 6 ani de zile într-un proiect naţional «Kalokagathia», un proiect în care promovăm mişcarea în rândul copiilor şi a elevilor. Încercăm să conştientizăm şi părinţii pentru rolul pe care îl are mişcarea şi educaţia fizică în sănătatea copiilor, mai ales că există probleme cu alimentaţia în rândul celor mici. Mai avem ca parteneri Liceul cu Program Sportiv şi beneficiem de ajutorul profesorilor în a ne sprijini, în a evalua şi a juriza gradi 3întrecerile copiilor”, a declarat Ileana Lastovietchi, director la Grădiniţa “Mihai Eminescu” din Târgu-Jiu.

Probele întrecerilor sportive

Probele sportive de la competiţia de joi au constat în: mers în echilibru pe banda de gimnastică, alergare de viteză, aruncare la ţintă, trecere prin tunel, ocolire de obstacole, săritură în lungime de pe loc, concurs role, trotinete, triciclete şi biciclete. Participanţii au trecut cu brio aceste probe, indiferent de gradul lor de dificultate, urcând pe podium.

gradi4“Toate doamnele din grădiniţa noastră şi toţi profesorii din învăţământul primar au fost implicaţi în organizarea acţiunii. Din fiecare grupă participă câte zece copii. Pregătirea pentru acest concurs s-a făcut pe tot parcursul anului şcolar, prin activitate de educaţie fizică şi sport, prin jocurile libere ale copiilor şi chiar la iarbă verde. Asta deoarece când mergem noi la iarbă verde organizăm concursuri de acest gen. Vârsta copiilor care participă la concurs este cuprinsă între 3 şi 9 ani”, a declarat Mary Simona Deaconu, purtător de cuvânt al unităţii de învăţământ din municipiu.

Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here