“Din drag de Gorj, din drag de ţară”, lansată official

477

PC132065Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu a prezentat cea de-a noua carte a sa. Lansarea oficială a volumului de versuri “Din drag de Gorj, din drag de ţară” a avut loc în data de 13 decembrie, la Sala Maură a Prefecturii Gorj.

Sala Maură a Prefecturii Gorj a fost arhiplină marţi, 13 decembrie, când a avut loc lansarea cărţii “Din drag de Gorj, din drag de ţară”, a lui Viorel Gârbaciu. Au fost prezenţi oameni de cultură, actori, prieteni, dar şi colegi ai autorului de la Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu. Acestora li s-au alătura vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj – Vasile Râbu şi subprefectul Marecel Romanescu.

Al nouălea „copil literar” al lui Viorel Gârbaciu

Despre “Din drag de Gorj, din drag de ţară”, autorul Viorel Gârbaciu a vorbit cu emoţie şi sinceritate: “am emoţii ca de fiecare dată când ţi coperta carte Garbaciuse naşte un copil. Pentru mine acesta este al nouălea „copil literar” al meu. Este a opta carte dedicată copiilor, însă aceasta este cu totul şi cu totul specială, în sensul că ideea ei mi-a venit la Sfânta Mânăstire Lainici, în acel leagăn de spiritualitate creştin-ortodoxă extraordinar şi atunci am hotărât ca această carte să fie de poezie patriotică pentru copii, prin poezie patriotică înţelegând nu doar poezie despre ţară sau despre neam, ci şi poezia despre ai tăi, despre rânduielile tale, despre satul tău, despre judeţul tău, despre eroii tăi de ieri, cei din cartea de istorie, sau de azi, de lângă tine, cum, iată, olarul Ion Retezeanu e pe undeva pe aici şi este un om şi un personaj extraordinar de bun şi un prieten bun al meu. Asta se vrea acum această carte: să redeştepte spiritul care i-a unit pe români dintotdeauna, iar acest spirit este patriotic, este dragostea faţă de ce-i al tău, este sentimentul că aparţii unei comunităţi pentru care ţi-ai da şi sufletul”. Viorel Gârbaciu pune mare preţ pe tânăra generaţie, considerând-o salvarea acestei ţări. Tocmai de aceea, cartea sa vine ca un cadou de sărbători pentru copii şi tineri. “Cei mai importanţi şi mai importanţi pentru mine sunt copiii şi tinerii, pentru că în ei cred; în generaţia mea nu mai cred pentru că s-a dovedit că suntem neputincioşi. Cartea este un cadou de suflet pentru tânăra generaţie, pentru că ei chiar merită ca acum, în preajma Sfintei zile de Crăciun să ne aplecăm asupra lucrurilor importante pentru fiecare om, cele legate de locul unde s-a născut, de ţara în care trăieşte, de oamenii ei, de istorie, de cultură”, a mărturisit Viorel Gârbaciu.

Autorităţile gorjene, apreciază opera lui Gârbaciu

Vasile Râbu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj a fost prezent la lansarea cărţii “Din drag de Gorj, din drag de ţară” şi a declarat că “este un eveniment important în cultura gorjeană prin lansarea cărţii domnului Gârbaciu, un om important pentru cultura noastră, directorul Şcolii Populare de Artă. Am primit această carte şi sper să o citesc în zilele libere pe care le avem de sărbătorile de iarnă. Mă bucur pentru dumnealui şi să-i dea Dumnezeu puterea să realizeze cât mai multe cărţi şi sper să fiu chemat la mai multe lansări de cărţi scrise de domnul PC132084Gârbaciu. Îi doresc sănătate, bucurii şi reuşite dumnealui şi la întreaga familie”. Şi subprefectul Marcel Romanescu a spus că “este un eveniment important. Mă aşteptam la domnul Gârbaciu, ştiindu-i sufletul mare, mai ales în preajma sărbătorilor să se apropie de copii, de generaţia care trebuie să ducă mai departe tot ceea ce a făcut dânsul bun pentru cultura din Gorj. Pentru mine este un lucru extraordinar, mai ales că mă leagă multe amintiri frumoase de domnul Gârbaciu şi sper să-i dea Dumnezeu sănătate şi putere ca să mai poată să aducă pentru cultura şi poezia din Gorj şi alte cărţi de înaltă ţinută”. Cei prezenţi la lansarea cărţii „Din drag de Gorj, din drag de ţară” au primit chiar de la autorul Viorel Gârbaciu câte un exemplar, pe care nu au contenit să-l răsfoiască de îndată ce l-au obţinut. Pentru poetul Viorel Gârbaciu momentul a fost trăit cu intensă emoţie, el bucurându-se nespus că cei dragi sufletului său i s-au alăturat la acest eveniment important.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here