“Brâncuşiana”, în plină desfăşurare

600

BRANCUSIANA 2011-2Prind contur lucrările artiştilor plastici invitaţi la cea de-a IX ediţie a Taberei de Sculptură „ Brâncuşiana” ce se desfăşoară în aceste zile la Târgu-Jiu. Pe amplasamentul din apropierea Atelierelor Artiştilor Plastici Gorjeni din zona Debarcader (fostul local al Liceului Auto) sculptorii încep să dea formă marmurei după criterii numai de ei ştiute.

Şi asta pentru că blocurile de marmură fiind trase la sorţi artiştii plastici nu au putut veni „cu ideile de acasă” fiind nevoiţi să-şi adapteze concepţia lucrărilor în funcţie de configuraţia bucăţii de marmură pe care au nimerit-o.

Activitatea este în plină desfăşurare deoarece timpul nu aşteaptă perioada până la vernisarea lucrărilor programată pe data de 9 septembrie incluzând ridicarea, transportul şi amplasarea sculpturilor în punctele stabilite din Târgu-Jiu şi BRANCUSIANA 2011-3Medgidia, între cele două localităţi urmând să se perfecteze cu această ocazie un parteneriat. Dar iată care sunt artiştii plastici invitaţi la această ediţie a „Brâncuşianei” desfăşurată după 2 ani de întrerupere în Cetatea Jiului de Sus. Trebuie făcută precizarea că începând din această ediţie au fost stabilite două, haideţi să le spunem categorii de tineri sculptori şi artişti plastici consacraţi. La tabăra din acest an participă trei tineri ce bat la porţile afirmării în sculptură: Grigore Mihnea şi Mihai Balko din Bucureşti şi Valentin Duicu din Târgu-Jiu. Patru artişti plastici consacraţi ce au în palmares participări la importante manifestări atât în ţară cât şi în străinătate au fost şi ei invitaţi la această BRANCUSIANA 2011-5ediţie a „Brâncuşianei”: Eugen Barzu din Timişoara, Neculai Bandarau şi Liviu Russu din Bucureşti şi nu în ultimul rând Paul Popescu din Târgu-Jiu. O altă noutate a acestei ediţii este prezenţa unui critic de artă recunoscut în peisajul artistic românesc în persoana doamnei Luisa Borcan care va monitoriza activitatea simpozionului din acest an şi va avea cuvântul decisiv referitor la valoarea şi calitatea lucrărilor acestei ediţii.

Mugurel Petrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here