“Acvariul cu fâţe”, la Târgu-Jiu

689
P1190095Teatrul “Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu, va fi gazdă, din nou, a unei premiere, dar de această dată nu o premieră teatrală, aşa cum ne-a obişnuit această instituţie de cultură, ci o lansare de carte, iar noutatea în acest caz fiind autorul şi creaţia s-a.

Prin urmare, joi, 18 februarie de la ora 16.00, târgujienii, iubitorii de literatură şi nu numai, pot participa la lansarea volumului de proză “Acvariul cu fâţe” scris de Nicolae Bălaşa, carte prezentată de George St. Sorescu, în publicaţia Observatorul din Toronto, drept un roman al unui artist al cuvântului menit sã dezvãluie, în tablouri şi inedite imagini, adevãruri vizând existenţa noastrã cotidianã. De la acelaşi publicist aflăm despre autor: “Un impuls daimonic, în acest domeniu, în ultimul timp, îl întâlnim la prozatorul Nicolae Bãlaşa. Doctor în filosofie, autor al câtorva romane – Blesteme, Pe apa sâmbetei, Puntea frântã si cãderea spre niciunde, Mãtãniile Alexandrei, Vãmile apocalipsei – şi a douã cãrti cu caracter ştiinţific, Organizarea şi funcţionarea mass-media în Oltenia, Comunicare şi înţelegere – Nicolae Bãlaşa, în Acvariul cu fâţe se dovedeşte un real talent.”

La evenimentul moderat de Alexandra Andrei, director al Bibliotecii Judeţene, vor participa ca invitaţi criticul Gheorghe Grigurcu, scriitorul Ion Cepoi şi prof. dr. în filologie Elena Roată.
Viorel SURDOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here