Week-end plin de evenimente rutiere

427

Poliţiştii rutieri din Gorj au avut un sfârşit de săptămână plin de evenimente. În cele mai multe dintre ele motivul a fost lipsa de atenţie a participanţilor la trafic. Mai multe persoane au fost rănite dar, din fericire, superficial.

Primul care a suferit câteva leziuni a fost un biciclist sexagenar din Baia de Fier. Acesta se deplasa cu o bicicletă pe drumul judeţean din localitate când a fost acroşat de către un autoturism. Conducătoarea auto, vrând să schimbe direcţia de mers, nu s-a asigurat corespunzător şi a lovit biciclistul. “Deşi în urma impactului biciclistul a suferit leziuni uşoare, conducătoarea auto a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, întorcându-se la faţa locului după aproximativ 20 minute”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. Femeia a fost supusă testării pentru a se vedea dacă a consumat sau nu băuturi alcoolice înainte de a urca la volan. Rezultatul a fost negativ. Oamenii legii continuă cercetările în acest sens, iar pe numele şoferiţei au fost întocmite acte premergătoare urmăririi pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

Alcoolul, bată-l vina

O altă victimă a unui accident rutier este un tânăr de 24 de ani din comuna Urdari. Acesta se pare că mergea pe partea carosabilă pe unde, în mod normal, nu avea dreptul să circule. Tânărul a fost accidentat de către o maşină condusă de un bărbat în vârstă de 22 de ani, din Bâlteni. “Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a stabilit că victima se deplasa neregulamentar pe partea carosabilă. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean în vederea acordării de îngrijiri medicale”, a declarat Tică. Tânărul şofer a fost testat cu etilotestul, însă s-a constatat că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. O altă victimă a unui eveniment rutier a fost, însă, accidentată de un şofer care consumase alcool înainte de a urca la volan. “În dimineaţa zilei de 28.11.2010, orele 05:44, Ion I., de 29 ani, din comuna Peştişani, judeţul Gorj, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 67 D – în localitatea Frînceşti, din direcţia Tismana în direcţia Târgu-Jiu, a pătruns pe sensul opus de mers şi a accidentat-o pe Maria C., de 39 ani, din localitate, care se deplasa în mod regulamentar, ca biciclist”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ. Femeia a fost transportată la spital pentru a i se acorda îngrijiri medicale în timp ce şoferul a fost testat, acesta prezentând o concentraţie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior a fost dus la un spital pentru recoltarea de probe biologice. Bărbatul este cercetat pentru vătămare corporală din culpă şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here