Un act de nobilă caritate

411

Au existat şi există printre noi oamenii cu alese sentimente, cu dragoste şi iubire faţă de Dumnezeu şi aproapele nostru. Printre aceştia se numără şi preotul paroh Gheorghe Oproiu de la Parohia Brătuia, comuna Dăneşti, care în repetate rânduri s-a implicat în acte de caritate pentru enoriaşii săi ajutând suferinzii şi familiile nevoiaşe.

Este cunoscută şi apreciată munca neobosită a preotului Gheorghe Oproiu, alături de enoriaşii parohiei atât la executarea unor ample lucrări de reparaţii şi înfrumuseţarea lăcaşurilor de cult de pe raza localităţii Brătuia cât şi a locurilor de veci, precum şi a unor acte de caritate aşa cum este cazul unei familii din satul Trocani, comuna Dăneşti care are un fiu grav bolnav. Numele lui este Florian în vârstă de 14 ani cu afecţiuni foarte grave, care a fost internat de mai multe ori în spitalele din Târgu-Jiu şi Craiova, iar actualmente se află internat în spital la Timişoara unde medicii fac tot ce-i omenesc posibil pentru a-l menţine în viaţă.
Aşa cum am procedat şi în alte ocazii, preotul Oproiu s-a implicat în strângerea unor fonduri de ajutoare de aproximativ 2700 lei, sumă ce a trimis-o personal prin curierat rapid şi care a ajuns la cel în suferinţă, la spital. Un act de nobilă caritate.
Familia şi rudele, multumesc din suflet tuturor celor care au contribuit la menţinerea în viaţă a lui Florinel şi-l roagă pe bunul Dumnezeu să vă întoarcă tot binele făcut, să vă dea sănătate dumneavostră şi familiilor dumneavoastră.
Au fost îndrituiţi noi oameni cu daruri subline prin bunăvoinţă divină, cu fineţe şi delicateţe cu iubire adevărată faţă de semeni – care este cel mai nobil şi necesar sinţământ omenesc cu care se poate vindeca rana deschisă a lumii.
Marin Sorescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here