Ultima șansă

869

Echipa de handbal a Energiei își joacă ultimele șanse la o calificare în play-off în care mult prea puțini mai cred. Rămasă pe mâna lui Sorin Bârză, Energia trebuie să câștige duelul cu Poli Timișoara, ca și restul meciurilor rămase din sezonul regulat pentru a mai spera la locul 8.

Duminică seara, de la ora 18.00, handbaliștii Energiei își așteaptă fanii la Sala „Voievod Litovoi” la un meci capital pentru ea, pierderea șanselor la play-off în acest moment putând însemna chiar desființarea echipei. Conștient de importanța partidei cu Poli Timișoara este și antrenorul Energiei, Sorin Bârză, care spune că a încercat să-și motiveze jucătorii chiar în acest fel: „Sper că băieţii vor înţelege ce am discutat cu ei, le-am spus că, practic, clubul poate ieşi din situaţia asta doar având nişte rezultate şi având nişte băieţi care se vor lupta şi pentru ei şi pentru club în fiecare meci din cele patru din sezonul regulat care ne-au mai rămas. Eu aş vrea să le câştigăm pe toate. Spun că sunt accesibile, spun că dacă trecem puţin peste starea acestei săptămâni şi a săptămânii trecute, la nivel mental în primul rând, avem şanse bune să facem treaba asta şi mai departe va depinde de noi, dar şi de club în egală măsură. Avem un răgaz de câteva zile până s-ar putea să intrăm pe un făgaş n-aş zice normal, dar un pic mai apropiat de normalitate”, a declarat Bârză, rămas antrenor principal după plecarea lui Bozo Rudic.

Apel la rațiunea jucătorilor
Salariile restante ale jucătorilor i-ar putea face pe aceștia să plece, așa cum au făcut-o deja unii dintre ei, sau să nu se implice prea mult în jocuri, însă antrenorul Sorin Bârză face apel la jucători căutând să le explice de ce este important ca ei să dea totul în meciurile ce mai sunt de jucat din acest sezon: „Este evident că din cele 14 meciuri maxim dacă vom juca play-out, mai puţine dacă vom juca play-off, fiecare ar trebui să ajungă într-o formă şi să mai demonstreze că este un jucător mai bun măcar pentru a se vinde mai bine începând din vara viitoare”, a spus tehnicianul echipei gorjene. Acesta mai spune că dacă echipa va avea o atitudine pozitivă, Energia are o șansă bună la victorie în meciul cu echipa bănățeană: „La meciul cu Timişoara aş vrea să vedem aceeaşi stare de spirit care a fost la Steaua cel puţin, primele 45-50 de minute cu Dinamo, adică o stare de spirit bună, băieţii să joace meciul foarte bune, dacă va fi să fie şi victorie va fi perfect”, a mai declarat Sorin Bârză.

Nu au certitudinea lotului
Plecările lui Chiruț și Târzioru ar putea să nu fie singurele din tabăra Energiei, chiar dacă în acest moment cei plecați nu vor mai putea să evolueze la o altă echipă până la finalul stagiunii. Sorin Bârză spune că așteaptă clarificarea situației în aceste zile, iar de la cei rămași solicită implicare maximă: „Nu sunt foarte clare nici semnalele jucătorilor care vor să rămână, astăzi, mâine trebuie să definitiveze această incertitudine, să se semneze eventual o anexă la contract pentru aceste trei luni câte mai sunt, sunt situaţii în care dacă semnează rămân, dacă nu semnează pleacă, iar cei care rămân voi fi destul de strict cu ei în ceea ce priveşte handbalul, pentru că aş vrea să terminăm sezonul bine”, a mai declarat Sorin Bârză.
Energia se află în acest moment pe poziția a zecea în clasamentul Ligii Naționale, la nouă puncte distanță de locul 8, ultimul participant în play-off, loc ocupat de Minaur Baia Mare.

„Pentru noi e important meciul de duminică, o luăm treptat, acum că nu se ştie ce va fi, deci trebuie să câştigăm duminică cu Timişoara ca să avem noi o victorie de moral cel puţin. Atâta timp cât avem şanse matematice cred că trebuie să ne batem pentru play off. Sper din tot sufletul. Atmosfera în cadrul echipei e bună, în ciuda problemelor”, Dragoș Iancu, pivot Energia Târgu Jiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here