Transport gratuit pentru nevăzători

419
bilete nevazatori (1)Persoanele cu probleme de vedere care sunt înscrise în cadrul Asociaţiei Nevăzătorilor Gorj încă îşi mai primesc drepturile, chiar şi în vremuri de criză. Aceştia pot merge deja la sediul asociaţiei pentru a-şi ridica biletele gratuite de transport.

Nevăzătorii cu handicap grav şi accentuat beneficiază, printre altele, şi de tichete gratuite de transport. Astfel, cei care au un handicap de gradul II vor primi şase bilete de transport, iar cei cu un handicap de gradul I – 24 de bilete din care 12 sunt pentru nevăzători şi 12 pentru însoţitorii lor. Acestea sunt, la alegere, fie pentru tren fie pentru autobuz.
Deja s-au depus cereri
Potrivit Corinei Ursăţeanu, secretar executiv în cadrul asociaţiei, până în prezent au fost deja depuse 50 de cereri pentru primirea biletelor. „Persoanele cu handicap vizual îşi păstrează drepturile în continuare, nu am avut probleme până acum. Se păstrează inclusiv reducerile de impozit”, a declarat Ursăţeanu. Persoanele care beneficiază de aceste bilete le pot obţine, prin cerere, în orice perioadă a anului şi sunt singurele care se pot folosi de acest beneficiu. În Gorj, din cele aproximativ 2000 de persoane cu handicap vizual, o mie sunt plătitori de cotizaţie în cadrul Asociaţiei Nevăzătorilor. Anul trecut aproximativ 700 dintre aceşti beneficiar au solicitat biletele, restul fiind persoane care sunt imobilizate la pat şi care nu le pot folosi.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here