Străzi bune de… dat în gropi

396
vlcsnap-2010-02-03-16h31m46s171Topirea zăpezii a transformat multe dintre străzile municipiului Târgu Jiu într-un adevărat poligon din cauza gropilor. Străzi renovate de curând arată acum jalnic şi asta pentru că municipalitatea s-a mulţumit în anii anteriori doar cu plombarea lor.

Ei au cheltuit în 2009 aproximativ 30 de miliarde de lei vechi pentru reabilitarea străzilor. Şoferii care tranzitează Târgu Jiul trebuie să facă slalom printre sutele de gropi din asfalt. Multe dintre străzi nu arătau grozav nici înaintea sezonului rece dar acum sunt jalnice. Modul în care s-a făcut deszăpezirea dar şi fenomenul de îngheţ-dezgheţ sunt principalele cauze care au conduc la deteriorarea carosabilului. Părerile şoferilor sunt împărţite în ceea ce priveşte starea drumurilor dar recunosc că cele mai multe probleme sunt pe arterele secundare. Edilii municipiului Târgu Jiu au constatat şi ei că străzile lăturalnice sunt pline de gropi cu toate că anul trecut au băgat bani grei în cârpirea lor. Plombele au costat bugetul local aproximativ 30 de miliarde de lei iar o sumă apropiată ca valoare va fi folosită şi în 2010.

Directorul tehnic al primăriei, Marius Ionescu, spune că de această dată nu se vor mai face doar cârpeli. Lucrătorii primăriei Târgu Jiu ar trebui să înceapă lucrările de modernizare a străzilor lăturalnice imediat ce vremea le va permite dar rămâne de văzut calitatea la cere vor fi executate.
Mihai Duţă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here