Spitalul Județean se dotează cu sisteme de avertizare pat bolnav

513

Consilierii județeni au votat o hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico – economici pentru obiectivul de investiţie „Sisteme de avertizare pat bolnav la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu”. Valoarea totală a obiectivului de investiție este de 527,532 mii lei (inclusiv T.V.A.), din care valoare construcții și montaj  324, 480 mii lei (inclusiv T.V.A.), iar durata de realizare a investiției este de 2,5 luni.

Prin bugetul propriu al Județului Gorj pentru anul 2016, au fost alocate fondurile necesare pentru achiziționarea serviciilor de proiectare și execuția lucrărilor în vederea realizării obiectivului de investiție „Sisteme de avertizare pat bolnav la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu”.
Documentația de avizare a lucrărilor de intervenție cuprinde, ca elemente tehnico – economice structurale, valoarea totală a investiției, durata de realizare a investiției și principalele categorii de lucrări, fiind supusă, spre analiză, Comisiei Tehnico – Economică constituită la nivelul Consiliului Județean Gorj, obținându-se avizul favorabil nr. 24/2016.
Prin documentația elaborată, se propune realizarea unui sistem conform de avertizare pat bolnav și eficient din punct de vedere energetic. Sistemul va fi prevăzut cu module GSM, folosite pentru transmiterea de sms -uri, în cazul în care nu s-a răspuns la un apel într-un anumit interval de timp, sau pentru transmiterea unui defect apărut în sistem.
Marți, 22 noiembrie, consilierii județeni au votat o hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico – economici pentru obiectivul de investiţie „Sisteme de avertizare pat bolnav la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu”.
Valoarea totală a obiectivului de investiție este de 527,532 mii lei (inclusiv T.V.A.), din care valoare construcții și montaj 324, 480 mii lei (inclusiv T.V.A.), iar durata de realizare a investiției este de 2,5 luni.

Sistem instalat pe o rețea proprie
Sistemul va fi instalat folosindu-se o reţea proprie, separată de reţeaua internă a instituţiei.
Pentru monitorizare de la distanță și actualizare software se va uliliza rețeaua centralizată de voce-date a spitalului. Pentru îndeplinirea tuturor funcţiilor şi caracteristilor, se utilizează dispozitive echipate cu microcontroller, având aplicaţiile software necesare unei funcţionări autarhice, descentralizate, distribuite în instalaţie. Cablurile vor fi montate pe hol în canal cablu din PVC, distinct de curenții tari, dar alături de cablurile voce – date, incendiu, telefonie, etc.
Sistemul oferă posibilitatea configurării individuale a fiecărui dispozitiv conectat la reţea şi uploadul de software de la distantă. În cazul extinderii sau modificării unei părţi din sistem, există posibilitatea reconfigurării întregului sistem, împreună cu actualizările de software și firmware ale echipamentelor. Toate aceste operaţii vor fi efectuate de personal specializat. Sursa de alimentare va fi prevăzută cu sistem de backup pentru funcționare în cazul întreruperii alimentării cu energie electrică.
Procesul de operare va fi optimizat prin semnale de avertizare, atât acustice, cât și vizuale, prin afișarea de mesaje text pe ecranele terminalelor de comunicație din secție.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here