Somon cu ardei gras şi ananas

565

Ingrediente:
2 ardei graşi roşii (sau 1 roşu şi 1 galben); 1 doză compot de ananas fără zahăr); 4 bucăţi somon (de 200g); sucul de la o lămâie; sare; chili (ardei iute roşu uscat) măcinat; îndulcitor; ulei de măsline pentru uns tava sau foarte puţin unt degresat.

Mod de preparare:
Se spală ardeii, se înjumătăţesc, se curăţă de seminţe şi se taie pătrăţele. Se taie ananasul în cubuleţe. Se spală somonul, se usucă de apă, se sărează şi se stropeşte cu puţin suc de lămâie. Se unge o tigaie cu ulei de măsline (unt degresat) şi se frige somonul pe fiecare parte, la foc potrivit, cam 4 minute. După ce se întoarce peştele pe a doua parte, se adaugă ardeiul şi cuburile de ananas şi se lasă mai departe pe foc. Se scoate peştele când este gata şi se adaugă în tigaie sucul de la compotul de ananas, restul sucului de lămâie; se adaugă chili şi se potriveşte de sare. Se serveşte la somon.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here