Sezonul estival, deschis la Săcelu

390

Picture 006Conducerea Bazei de Tratament de la Săcelu, alături de reprezentanţi ai Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), dar şi ai autorităţilor judeţene, oameni politici şi localnici au deschis, oficial, joi, sezonul estival din această staţiune turistică.

De la eveniment a lipsit primarul comunei Săcelu, Ion Voica şi reprezentanţii primăriei din localitate.

Începând de joi, oficial, Băile Săcelu şi-au deschis porţile pentru cei care vor să se bucure de beneficiile apelor din localitate. Conducerea Bazei de Tratament, aparţinând SNLO, au marcat evenimentul aşa cum se cuvine, lansând chiar şi o Picture 020carte dedicată băilor miraculoase. “Avem deosebita plăcere să vă anunţăm deschiderea oficială, estivală, 2010 pentru Staţiunea Săcelu. Avem în prezidiu oameni din conducerea SNLO şi din conducerea judeţului. Vă reamintesc că Centrul de Perfecţionare pentru salariaţii SNLO, de aici de la Săcelu, a suferit importante investiţii şi sperăm ca, în cursul acestei stagiuni estivale, să vă simţiţi foarte bine. Totodată se sărbătoresc 1735 de ani de la atestarea documentară a localităţii Săcelu şi se lansează şi o carte cu privire la Picture 032istoricul acestei localităţi, carte scrisă de Constantin Câşlaru”, a declarat unul dintre reprezentanţii unităţii. ,,Declar deschis sezonul estival 2010 în una dintre cele mai mari staţiuni ale României, printre primele trei din ţară şi printre primele cinci din lume. Suntem gorjeni, olteni, români, porţile staţiunii sunt deschise oricând, indiferent de vremea de afară”, a declarat şi Nicolae Rotaru, directorul Bazei de Tratament Săcelu.

Turişti la plajă

În apropierea locului în care s-a organizat manifestarea dedicată deschiderii sezonului estival, turiştii stăteau deja la plajă şi chiar înotau în apele răcoroase. “Apa este extraordinar de bună. Sunt încântată că mă aflu aici şi profit că lumea încă nu a început să se înghesuie la Săcelu”, a declarat una dintre pensionarele aflate la Săcelu. “Am venit aici cu familia, suntem cazaţi de câteva zile şi ne place foarte mult. Nu mai vrem să ne întoarcem acasă”, a menţionat şi una dintre turistele aflate la plajă.

Staţiunea Săcelu este atestată documentar din anul 275.

“Băile Săcelu, un tezaur natural”

Constantin Câşlaru a reuşit să scoată de sub lumina tiparului o carte dedicată staţiunii Săcelu, chiar în momentul în care acesta împlinea venerabila vârstă de 1735 de ani, vârstă atestată documentar.

În cuvântul de deschidere a volumului, autorul prezintă astfel tratamentele care se fac la băile din Săcelu, izvoarele benefice pentru vindecarea afecţiunilor interne şi a ochilor, bazinele cu nămol mineralizat şi terapeutic.

De asemenea, se descrie aparatura de ultimă tehnologie care se găseşte la Săcelu, utilizată pentru tratarea afecţiunilor reumatismale şi inflamatorii, neurologice, ginecologice, respiratorii şi ale tubului digestiv.

Anamaria STOICA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here