Reţeta zilei – Cartofi cu ciuperci

415
Ingrediente:
Cartofi – 1,5 Kg, Ciuperci – 400g, Unt – 100g, Făina – 100g, Smântână – 300g, Lapte – 400ml.

Mod de preparare:
Cartofii se fierb în apă cu sare, se lasă să se răcească, se curăţă şi se taie cuburi. Ciupercile se taie straifuri şi se călesc în jumătate din cantitatea de unt. Restul untului se înfierbântă, se adăugă făină şi se căleşte, fără a se rumeni, se stinge cu lapte, se amestecă bine spre a se evita formarea de cocoloaşe, se fierbe sosul 15 minute, se ia de pe foc, se amestecă cu smântâna şi ciupercile şi se mai fierbe 10 minute. La sfârşit se potriveşte gustul de sare. Se aşează cartofii într-un bol uns cu unt, se toarnă pe deasupra sosul, se netezeşte suprafaţa şi se dă vasul la cuptor pentru gratinare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here