Proiect de peste 3 milioane de euro, implementat la o fabrică din Rovinari

144

Patru locații ale companiei Autoliv România, care produce sisteme de siguranță auto, printre care și cea de la Rovinari, vor beneficia de instalarea de panouri solare pe sol și pe clădiri. Proiectul are o valoare de peste 3 milioane de euro și a fost semnat la finele lunii trecute.

Compania Visual Fan, prin divizia specializată în soluții de energie verde, Allview Solar Energy, în asociere cu Waldevar Energy, a semnat un contract cu Autoliv România – lider mondial în producția de sisteme de siguranţă auto, pentru implementarea unui proiect Full EPC cu o capacitate de 5,7 MW. Proiectul Full EPC presupune prestarea tuturor serviciilor de inginerie, proiectare, achiziție, montaj, de joasă/medie tensiune și punere în funcțiune a centralelor fotovoltaice, care vor fi instalate atât pe sol cât și pe clădiri, în patru locații ale companiei Autoliv România, situate în Brașov, Lugoj, Rovinari și Sfântu Gheorghe.
,,Pentru instalarea panourilor pe clădiri se vor folosi structuri ce utilizează sisteme de prindere pe membrane prin lipire, evitând astfel perforarea suprafeței, iar pentru montajul pe sol, structuri prin batere de tip est-vest și sud, pentru a maximiza numărul de panouri ce pot fi montate în spații limitate. Soluția propusă de compania Visual Fan constă în utilizarea de panouri fotovoltaice Trina Solar, care oferă o eficiență mare și un randament superior. În configurația sistemului fotovoltaic, se vor utiliza invertoare trifazate Huawei, recunoscute pentru performanță, fiabilitate și eficiență. Acestea au un randament european de 98.8% STC. Utilizăm componente și materiale de înaltă calitate pentru a ne asigura că oferim soluții de generare a energiei verzi fiabile și eficiente pe termen lung. Sistemele fotovoltaice vor avea în componență două posturi de transformare de 2500 kVA, respectiv 1250 kVA”, au anunțat reprezentanții companiei Visual Fan.
Acest proiect va contribui semnificativ la generarea de energie verde pentru consumul propriu al fabricilor Autoliv și marchează un pas important în strategia de sustenabilitate a grupului suedez, care își propune să atingă neutralitatea climatică până în 2030 și emisii nete zero în întregul lanț de aprovizionare până în 2040. Centralele fotovoltaice vor contribui la reducerea consumului de energie primară cu 489 mii tep / an, a emisiilor de carbon cu 74.100 de tone în următorii 20 de ani și va genera economii de peste 17.000.000 euro în aceeași perioadă de timp.
„Apreciem încrederea acordată de către Autoliv, ne bucurăm că putem contribui la obiectivele lor de sustenabilitate și ne motivează să continuăm strategia noastră de dezvoltare în proiecte de energie solară. Managementul eficient, planificarea adecvată a fiecărei etape a proiectului, alocarea echilibrată a resurselor umane și materialelor necesare pentru realizarea tuturor activităţilor, sunt elemente cheie ale strategiei, prin care ne propunem să asigurăm îndeplinirea obligaţiilor contractuale, calitatea lucrărilor și respectarea termenelor de realizare a centralei fotovoltaice”, a declarat Lucian Peticilă, CEO Visual Fan. Autoliv este liderul mondial în sisteme de siguranță auto. Compania dezvoltă, fabrică și comercializează sisteme de siguranță, cum ar fi airbag-uri, centuri de siguranță și volane pentru toți producătorii majori de automobile din lume, precum și soluții de siguranță pentru mobilitate, cum ar fi protecția pietonilor, dar și servicii și soluții de siguranță pentru conducătorii de vehicule motorizate, pe două roți. În 2023, produsele Autoliv au salvat 35.000 de vieți și au redus peste 450.000 de răniri în urma accidentelor. Vânzările Autoliv în 2023 au fost de 10,5 miliarde de dolari. Fabrica de la Rovinari a fost inaugurată în urmă cu 5 ani și asigură sute de locuri de muncă pentru oamenii din oraș și localitățile limitrofe.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here