Ponta se ia la trântă cu Orban

604

Fostul premier Victor Ponta nu crede că Ludovic Orban e cea mai bună variantă de primar general al Bucureștiului, deputatul de Gorj readucând în discuție cu această ocazie problemele de la Transalpina. Corpul de Control al premierului, în perioada în care Ponta era în fruntea Guvernului, a sesizat DNA cu privire la nereguli descoperite în derularea contractului respectiv, șoseaua cea mai înaltă din țară nefiind gata nici anul acesta și, probabil, nici anul viitor. Concluziile acelui raport ar putea să îi creeze probleme candidatului liberal, Ponta menționând într-o postare pe Facebook că nu a făcut personal nicio plângere care să îl vizeze pe Orban, cei doi fiind la cuțite de mai mult timp.
“Eu nu am făcut nicio plângere penală – a făcut Corpul de Control în baza unei activități de cercetare de câteva luni și un Raport bazat pe sute de documente!!! Iar ancheta a pornit de la imposibilitatea recepționării lucrărilor!!! Dar e absolut normal – pe cine interesează un prejudiciu pentru Statul Român de 250 milioane de Euro?!? Un fleac ! Și pe cine interesează faptul că în baza documentelor aprobate personal de Dl Ministru Orban s-a semnat contractul cu Romstrade (firma Dlui Iordache), evident fără licitație, cu două săptămâni ÎNAINTE să se aprobe de către Guvern indicatorii tehnico-economici (adică cea mai directă și clară ilegalitate pentru care orice funcționar ajunge în maxim 3 zile direct la “răcoare”)! Da, iată că PNL a înțeles “mesajul străzii” și a pus candidat la București un politician nou și fără pete, un tânăr imaculat!!! Păi Bușoi era cam de 10 ori mai bun. Eu zic să facă alegeri în zece tururi”, a menționat Ponta pe Facebook.
Ludovic Orban a negat la televiziunile centrale în ale căror studiouri a fost invitat orice implicare penală a sa în problemele de la Transalpina, menționând că Ponta l-ar fi dorit de mai mult timp „la răcoare”. Candidatul liberal spune că a primit amenințări în acest sens, precizând la Antena 3 că numele său nu apare în Raportul Corpului de Control și, ca urmare, nu are probleme în ceea ce privește legalitatea contractului respectiv. “Îi cunosc atitudinea față de mine. O atitudine irațională, care nu este întemeiată pe niciun fel de motiv. Dacă ar fi citit Raportul Corpului de Control, care nu era în subordinea mea, ci a domnului Victor Ponta, ar fi văzut că numele meu nu apare în niciun document legat de construcția drumului DN 67C, cunoscut Transalpina. Minte! A mințit de 1 an și jumătate pe această temă, numită contractul Transalpina, și în mod evident toate declarațiile lui Victor Ponta pe această temă nu au la bază niciun document(…).Aceste declarații ale domnului Ponta sunt din categoria manifestărilor domniei sale față de mine(…). Sunt amenințat și de domnul Ponta și de domnul Sebastian Ghiță cu pușcăria. Nu cred că Victor Ponta mai are credibilitatea pentru a putea acuza pe cineva, evident fără nicun fel de probă”, a declarat Orban.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here