Ponta: Interesul Europei și al României e de a sprijini Ucraina, însă, în același timp, de a nu escalada conflictul

705

Interesul Europei și al României este de a sprijini Ucraina, însă, în același timp, de a nu escalada conflictul, a afirmat sâmbătă premierul Victor Ponta, care a participat la reuniunea liderilor europeni social-democrați de la Paris, acesta precizând că orice fel de declarații făcute la București despre sprijin și intervenții militare sunt strict politice.
„Interesul Europei și al României este acela de a sprijini Ucraina, însă, în același timp, de a nu escalada conflictul, și orice fel de declarații făcute la București despre sprijin și intervenții militare sunt declarații strict politice, atâta timp cât nu au fost discutate niciodată nici în Parlamentul României, nici în CSAT, nici într-o altă instituție. La nivelul șefilor de stat și de Guvern cu care am discutat există o poziție unitară de sprijin pentru Ucraina, de condamnare a Federației Ruse, dar de foarte mare precauție atunci când vine vorba de sprijin militar”, a declarat Victor Ponta, într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria.
Șeful Guvernului a reiterat faptul că Executivul condamnă implicarea Federației Ruse în Ucraina, punctând că ideea unei intervenții militare din partea României, a Europei, a NATO este o chestiune care trebuie tratată cu foarte „înaltă precauție”.
„Am discutat despre situație din Ucraina (la reuniunea liderilor europeni social-democrați de la Paris—n.r.). Am reiterat faptul că Guvernul României condamnă implicarea Federației Ruse, sprijinul pe care Federație Rusă îl acordă separatiștilor în estul Ucrainei este evident, și că România, alături de întreaga comunitatea internațională, condamnă această intervenție, că sprijină în totalitate integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei și că sprijinim toate tipurile de sancțiuni care se decid la nivel european și la nivel internațional.
În egală măsură am precizat și într-un fel am și răspuns la anumite îngrijorări ridicate de partenerii noștri europeni — am spus foarte clar că în acest moment ideea unei intervenții militare din partea României, a Europei, a NATO este o chestiune care trebuie tratată cu foarte înaltă precauție, (…) adică trebuie să ne gândim de zece ori înainte să vorbim”, a spus Ponta.
Premierul Victor Ponta, președintele PSD, a participat, sâmbătă, la Paris, la invitația președintelui Franței, Francois Hollande, la o reuniune a liderilor europeni social-democrați, pe agenda discuțiilor aflându-se coordonarea pozițiilor privind procesul de desemnare a conducerii instituțiilor europene, precum și un schimb de opinii privind evoluțiile recente din vecinătatea estică, cu accent pe situația din Ucraina.
Dupa AGERPRES.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here