Plasticienii, mutaţi la Liceul Auto

342

ateliere de pictura (3)Pictorii care au ateliere în Parcul Central din municipiul Târgu-Jiu vor avea parte de spaţii mai mari. Primăria a decis ca aceştia să fie mutaţi în altă parte iar clădirea să fie reabilitată şi folosită la altceva.

Atelierele artiştilor plastici vor fi mutate în spaţii care au aparţinut Grupului Şcolar Auto din municipiu. Încăperile sunt, într-adevăr, mai mari dar, cel puţin momentan, sunt încălzite cu sobe cu lemne. În aceste spaţii şi-a desfăşurat activitatea, foarte mult timp, respectiva şcoală, directoarea instituţiei de învăţământ, Alina Dănăricu, aducându-şi aminte cu groază de perioada în care elevii săi încă mai învăţau în pavilioanele acestea. Pentru că această unitate de învăţământ a fuzionat cu Liceul Forestier şi, începând din toamnă, se va muta cu totul, o parte din spaţii a primit o altă utilitate. Astfel, una dintre clădiri este destinată pictorilor iar în alta este posibil să fie mutat sediul Poliţiei Comunitare.
ateliere de pictura (2)Centru de informare
Potrivit directorul Centrului pentru Cultură şi Artă ”Constantin Brâncuşi”, Sorin Buliga, în vechile spaţii în care îşi desfăşurau activitatea artiştii plastici se vor realiza un centru de informare, un punct de vânzare cu obiecte despre Brâncuşi şi nu numai precum şi o consignaţie unde se vor vinde lucrările pictorilor. Astfel, clădirea respectivă care se află în Parcul Central din Târgu-Jiu, va fi reabilitată în curând, imediat după ce pictorii se vor muta în noul spaţiu. Potrivit lui Buliga, mutarea se va face în aproximativ două săptămâni. ”În prezent aici, în aceste ateliere, îşi desfăşoară activitatea cinci pictori pe care sperăm să îi mutăm în circa două săptămâni. Aceştia sunt mulţumiţi pentru că vor avea la dispoziţie mult mai mult spaţiu”, a declarat directorul.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here