Până când?

495

Sâmbăta la ora 23:00 pe “Antena 3”, moderatoarea Oana Stănculescu într-o emisiune despre fosta monarhie dezinforma poporul român că ex-regele Mihai la abdicarea sa, a plecat cu… o servieta în care se afla un steag al ţării micuţ. Atât se afla în garnitură cu mai multe vagoane care îl conducea pe regele abdigat în Elveţia.

Pe cine vrea să mintă această moderatoare? Până când mai minţiţi poporul român cu aceste falsificări grosolane ale istoriei ? Nu uitaţi că mai există martori vii ai acelor evenimente şi fostul rege a plecat cu o garnitură în care se află şi vagoane de persoane în care şi-a urcat suita sa în frunte cu mareşalul frunţii regale pe Regina Mama – Elena, aghiotanţi, ofiţeri, etc. În plus în vagoanele de marfă i s-a dat voie să încarce multe obiecte de preţ (printre care se spune c-ar fi existat şi tablouri de colecţie. Până când veţi mai minţi poporul român cu istoricul monarhiei? Până când ţi se vor mai împuia urechile cu formule false neavenite şi până când o mare parte a mediei române va continua să falsifice adevărul istoric?
Până când televiziunile şi presa unei Republici va continua să otrăvească tineretul neştiutor folosind formule statuate într-o ţară monarhică, de tipul “Maiestatea sa”, “Alteţa sa”? Pentru ce mai există cuvântul ex care înseamnă fost? Întreb şi eu, ce este România? Republică sau Regat? Atunci dacă prin constituţie, România este republică, cu-i faceţi jocul domnilor?
Nu poporul român l-a obligat pe fostul rege să abdice ci situaţia existentă în 1947 când a luat cu el într-o garnitură pusă la dispoziţie, averi imense (precum tatăl sau Carol II în 1940). Dacă i s-a admis lui şi numeroasei familii să vină în ţară dându-i-se castelul săvârşind şi Peleşul (conform legii doar pe timpul vieţii ) plus Palatul Elisabeta din Bucureşti.
Dacă i s-a permis să vină de ce nu respecta promisiunea, de ce îşi schimba titulatura de prinţ de origine Germană cu: “Mihai de România”, de ce profita de un ajutor numeros pentru deservirea palatelor, fiind scutit de guvernul Tăriceanu şi de plata utilităţilor. Ba mai pretinde despăgubiri şi 30 milioane euro!
Aţi înnebunit domnilor? Poporul moare de foame, România e la pământ cu economia şi voi daţi acestei “rămăşiţe medievale” averi nebănuit de multe (şi apropo am vrea să ni se spună ce anume i s-a restituit de guvernul Tăriceanu). Cine îi dă voie să decoreze, să emită decrete? Pentru aceasta există preşedinţia republicii.
Până când ne mai aburiţi şi sărăciţi cu fosta casă regală?
Până când îi mai toleraţi lui Mihai amestecurile în treburile interne şi de protocol ale ţării?
Ce e România? E şi Republică şi Monarhie? Avem şi preşedinte şi rege? Şi spre ştiinţa celor care nu cunosc aflaţi ca ex-regele când a plecat în 1947 deşi bunicul său venise la Severin cu o valiză, poseda aproape 200000 hectare de teren arabil peste 100000 silvic, 147 de castele (cu “părculeţe”) de sute de hectare, başca acţiuni plus bani depuşi la bănci străine, plus … vedeţi ce valiză vrăjită avu bunicul său? Cine va cere asta? Europa? Nu cred. Grecii
l-au întors pe Constantin de la aeroport spunând să lase senin cerul Greciei. Sau aţi mai auzit de urmaşii lui Emanuel al Italiei sau de alt vlăstar al Casei de Savoia să vină cu pretenţii regeşti? Sau în Bulgaria, Boris a venit cu astfel de pretenţii? Nu! Atunci de ce, cine vi-o cere? Americanii? Nu cred. De aceea vă spun că în viitoarea constituţie trebuie să se prevadă expres forma republicană a ţării, eventuala schimbare a formei de guvernământ lăsând-o pentru viitor. Şi aceasta în urma unui referendum. Personal îmi place de domnul Antonescu deşi este declarat monarhist ştiind că acest lucru nu se va întâmpla. Aşa că fiţi cuminţi domnilor care sunteţi îmbibaţi de curentul monarhic. Ţineţi cont că în Europa sunt doar 7 monarhii în UE iar în lume numărul lor este puţin peste 20 în timp ce republicile sunt peste 200.
Gh. Rădulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here