Guvernele post-decembriste au vândut ţara începând cu suprastructura constând din toate unităţile economice de tot felul, industrial, de producţie, de extracţie, de energie, etc. După ce au golit-o de aceste “mormane de fiare vechi”, cum spunea atunci Petre Roman, aruncând în şomaj cele 8 milioane de muncitori după ce au furat agricultura distrugând irigaţiile inclusiv IAS-urile şi institutele de cercetare ştiintifică din agricultură, aparţinând Academiei Agricole Fundulea şi altele, guvernanţii s-au oprit în loc şi au zis: Staţi că mai avem, mai avem SOLUL ŞI SUBSOLUL.
Aşa că au vândut până în prezent 10% din terenul agricol existent (conform statisticilor România avea după revoluţie 9970900 teren arabil, deci au vândut până în prezent 10% ceea ce înseamnă 9740 km2, aproape cât două judeţe Gorj. Şi vânzarea continuă datorită criminalei “Legi Lupu” care anulează toate reformele agrare, inclusiv pe cea a lui Ferdinand, mergând până la…Adam!
Deci se vinde şi sfântul pământ al patriei, îmbogăţindu-se o nouă clasă de “păturici”, de moşieri indigeni dar ce e mai grav de la 1 ianuarie 2014 au voie să cumpere teren arabil în România şi străinii. Solul României se compune din munţi, dealuri, văi, podiş, câmpie şi trebuiesc între 300 şi 1000 de ani pentru a se reface 3 cm de sol. La un hectar irigat se consumă 10000 de m3 de apă, iar pentru o tonă de grâu, 1000 m3 apă.
George Vâlsan spunea într-o conferinţă ţinută la Valenii de Munte în 1932: “Geografia e pe scurt descrierea pământului. Pământul e şi ţărâna pe care o călcăm dar şi ce e ascuns dedesubt, e apa care îl udă, îl acoperă, îl învăluie, care îi împrumută lumina şi umbra, culori mângâietoare sau violenţe, nori şi ploaie, vânt, furtună. Mai e vegetaţia care îl îmbracă atât de splendid şi variat, mai sunt vieţuitoarele care îl animează, de la turmele care pasc, până la peştii care populează apele, şi în sfârşit e omul care îl stăpâneşte şi se bucură de toate darurile acestui pământ.” Mai bine spus l-a stăpânit pentru că având dreptul şi străinii să cumpere pământ, România se va parcela în mii de bucaţi pe care vor flutura steagurile noilor proprietari veniţi să ne sugă vlaga pământului, ceea ce nu s-a întâmplat nici în vechiul capitalism! Atunci se închiria pământul până la 99 de ani, dar nu s-a vândut nici un centimetru pătrat. Populaţia rurală a României e îmbătrânită, sărăcită şi deposedată de pământ. Şi niciodată nu va putea cumpăra pământ omul de rând din România. Vai de tine, popor român! Opriţi vânzarea pământului sfânt al patriei! Şi nu uitaţi îndemnul lui Delavrancea prin gura eroului său: “Ţara este a strămoşilor şi a strămoşilor, stramoşilor noştrii!” Liberalilor nu uitaţi că politica brătienilor a fost o politică de dezvoltare liberală împletită cu măsuri sociale.
Gh. Rădulescu
PS: Nelalocul ei îmi pare şi cuvântarea lui Piedone cel care era gata să tradeze în urmă cu ceva ani şi acum anunţă vrajba.
Ce naiba! Mai aveţi “puţintică răbdare” până la alegerea lui Antonescu la preşedinţie şi după aceea puteţi să vă zbenguiţi!