Norocoşi în cupă

523

Dacă în campionat Pandurii invocă mai mereu ghinionul, în ceea ce priveşte Cupa României, gruparea târgujiană poate spune că a avut noroc la fiecare tragere la sorţi la care a participat în acest sezon.

Din urna capilor de serie, Pandurii nu a prins ultima reprezentantă a eşaloanelor inferioare, performera cupei din acest an, CS Mioveni, însă nu se poate plânge, trupa lui Grigoraş urmând a întâlni pe U Cluj, probabil cel mai accesibil adversar în afara echipei argeşene. “În Cupa României se poate întâmpla orice, dar cred că U Cluj e un adversar mai accesibil decât alţii, dacă stăm bine şi ne gândim. Poate unii s-ar fi gândit că ar fi fost mai bine cu Mioveniul, dar să nu uităm că ei au eliminat Astra şi Dinamo. Meciurile de cupă au un istoric diferit de celelalte meciuri de campionat. Meciul este accesibil, dacă ne vom prezenta la un nivel mai ridicat decât am făcut-o în campionat, sunt convins că vom reuşi să ne calificăm mai departe şi este o oportunitate certă să ne calificăm mai departe”, a declarat Grigoraş după aflarea adversarului din sferturile de finală ale Cupei României Timişoreana. O opinie similară are şi preşedintele Pandurilor, care deşi îşi dorea Mioveniul, se declară mulţumit cu tragerea făcută: “Am nimerit bine, cu un adversar accesibil, poate chiar mai bine decât cu Mioveniul, echipă pe care mi-aş fi dorit-o eu. Poate fi şi o revanşă pentru meciul de campionat. Am încredere că vom câştiga. Cupa este un obiectiv destul de important pentru noi. În Cupa României e greu să spui care e favorit şi care nu, dar eu cred că avem potenţialul de a câştiga la Cluj”, a declarat Mihai Prunariu.

Şi clujenii sunt mulţumiţi
Dacă oficialii Pandurilor îşi freacă mâinile după tragerea la sorţi, nici conducătorii celor de la U Cluj nu sunt prea supăraţi. Vlăduţ Munteanu, cel care a reprezentat clubul ardelean la tragerea la sorţi, consideră că echipa sa are şanse de calificare în semifinalele competiţiei: “Un meci bun şi pentru noi şi pentru televiziuni. Sperăm să mergem mai departe. Vrem să facem un meci frumos şi să ne calificăm, dar nu ne gândim acum la finală. Am câştigat cu 2-0 în campionat şi sunt sigur că vor veni cu gândul de a răzbuna şi această înfrângere, sunt convins că domnul Grigoraş se va gândi şi la asta”, a declarat administratorul special al celor de la U Cluj.

Cupa, un obiectiv
Chiar dacă spun că trofeul este încă departe, acum, când doar doi adversari se mai pot interpune între Pandurii şi finala Cupei României, oficialii gorjenilor se gândesc şi la această oportunitate pe care echipa gorjeană pare a o avea. “Cred că maximul pentru un club de talia noastră este să câştige un trofeu, dar e prematur să vorbim, trofeul e încă destul de departe. Important e ca după meciul cu Iaşi, din campionat, să avem lotul cât se poate de valid”, spune Grigoraş, în vreme ce Prunariu spune că Pandurii are forţa să se bată pentru trofeu: “Nu ne gândim neapărat la câştigarea Cupei, dar a depăşi această fază şi de a ajunge în finală este cel mai bun rezultat pe care l-am putea obţine în ceea ce priveşte această competiţie. Eu m-am gândit mereu să o luăm pas cu pas, să vedem ce va fi. Apoi, după acest meci, tragerea la sorţi contează mai puţin. Se joacă tur-retur, jucăm şi acasă şi în deplasare, cred că avem forţa să jucăm o finală de Cupa României şi chiar să o şi câştigăm, dar, deocamdată, ne gândim în primul rând la campionat”, a comentat preşedintele gorjenilor.

Programul complet al sferturilor de finală:
CS Mioveni – CFR Cluj
CS U Craiova – Steaua
U Cluj – Pandurii
ASA Târgu Mureş – Petrolul
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here