Mopedist mort la Stoina

621
Un tânăr de 19 ani a murit ieri într-un accident de motoscuter la Stoina, iar o altă persoană, pasageră pe motoscuter, a fost grav rănită, după ce mopedul a intrat în plin într-un tractor. Valentin Dumitru conducea mopedul respectiv, accidentul producându-se în momentul în care acesta încerca să depăşească tractorul în spatele căruia mersese până atunci.

Tractorul avea ataşată o remorcă improvizată, iar în momentul efectuării unei manevre la stânga, semnalizarea nu a putut fi văzută şi de mopedistul care mergea în spate.

Valentin Dumitru s-a angajat în depăşirea tractorului chiar în momentul în care acesta vroia să facă stânga. Motoscuterul a intrat direct în roţile tractorului, tânărul de 19 ani decedând pe loc. Dumitru nu purta cască de protecţie, iar anterior fusese amendat de mai multe ori de Poliţie pentru neportul căştii. Tractoristul implicat în accident, Ion Vlăduţu, de 31 de ani, este şi el anchetat pentru ucidere din culpă întrucât, dacă ar fi avut semiremorca echipată corespunzător acest accident putea să nu aibă loc. Un deces similar s-a înregistrat la sfârşitul săptămânii trecute, la Negomir, unde o altă semiremorcă improvizată a lovit pe o coastă, la coborâre, un bătrân, aceasta neputând fi oprită de tractorist la timp pentru că nu avea frâne.
Gelu IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here