Minerale importante pentru organism

610

minerale 3Mineralele sunt foarte importante pentru organism şi nu trebuie neglijat rolul acestora. Iată ce ar trebui să consumăm pentru ca organismul să nu sufere.

Seleniul, un excelent antioxidant. Seleniul este un mineral cu proprietăţi antioxidante puternice. Aşa cum s-a demonstrat în urma unor studii, seleniul reprezintă elementul minune care ne poate feri de depresii sau stres. Seleniu găsim în cereale, orez brun, nuci, seminţe şi leguminoase. Iodul stopează căderea părului. Iodul reprezintă mineralul folosit de glanda tiroidă iar lipsa lui din corpul uman poate determina căderea părului. Se găseşte în peşte, alge marine, dar şi în sarea marină. Fierul previne anemia. Este un mineral foarte important pentru oxigenarea sângelui. O lipsă a fierului poate crea o serie de probleme de sănătate, anemia fiind una destul de gravă. Alimentele care conţin fier sunt gălbenuşul de ou, cereale, spanac, nuci, carne. Zincul întăreşte imunitatea. Pentru un sistem imunitar puternic, copilul are nevoie şi de zinc, un mineral care se găseşte în multe alimente, printre care carnea roşie, nucile, legumele şi cerealele integrale. Un deficit de zinc este asociat cu stoparea creşterii, scăderea imunităţii şi cu infecţii repetate.

Cristina Răscol

 

 

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua, interesant articolul si vroiam sa spun ca sunt o clienta fidela a suplimentelor euro form nu doar la vitamine si minerale si se vede calitatea franceza a acestora spre deosebire de ce mai putem gasi pe net ,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here