Milcu, cu sinuciderea la Psihiatrie

423

IMG_7261Constantin Milcu, tânărul care s-a urcat marţi noaptea pe coşul de fum al Termocentralei Turceni a ajuns, în final, la Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu. Milcu a fost internat la această unitate spitalicească, la secţia Psihiatrie, tocmai acolo unde el nu dorea să ajungă.

Povestea lui Constantin Milcu, un tânăr în vârstă de 25 de ani din localitatea Gârbov, de lângă Turceni, a început marţi, când s-a urcat, după orele 23.00, la 100 de metri înlţime pe coşul de fum al Termocentralei Turceni. La ora 23.40 a alertat prin telefon 112. Echipaje ale Poliţiei, Ambulanţei, şi Pompierilor s-au mobilizat adăugându-se forţelor de securitate internă ale termocentralei pentru a-l salva pe Constantin Milcu, fost angajat la o unitate auxiliară a Complexului Energetic Turceni. În jurul orei 0.00 acesta a aruncat de la înălţime o geantă în care exista şi mobilul tentativei de sinucidere, fotografia fetei de care potenţialii socrii l-au despărţit pe cel care vroia să îşi curme viaţa. Este vorba despre o tânără de 17 ani din Turceni, elevă de liceu. Negocierile care s-au purtat între poliţişti, pompieri, conducătorii de serviciu ai termocentralei, cunoscuţi ai tânărului Milcu şi acesta au pornit de la condiţia pusă de Milcu ca niciun om să nu se urce pe scara de serviciu, altfel el sare de la înălţimea de 100 de metri unde stătea urcat. El era urcat pe cel de-al doilea inel al coşului de fum. S-a presupus, în timpul negocierilor, că Milcu ar fi avut o altercaţie cu un ofiţer de poliţie de la Ioneşti, însă nici acesta nu a reuşit să îl convingă până la această oră, să coboare şi să renunţe la intenţia sinucigaşă. În jurul orei 1.00 a fost adusă şi fata lângă turn, ea purtând negocieri telefonice cu Milcu, în jur de 40 de minute. Acesta a mai pus o condiţie să îi fie adusă maşina şi trasă în faţa turnului iar forţele de ordine să se retragă. Pe acest fond, de la ora 1.40 până la ora 1.50 Milcu a coborât 50 de metri postându-se în aşteptare la primul inel al coşlui de fum. Intenţia lui Milcu a fost să evite un consult psihiatric şi în acelaşi timp să scape basma curată, declarau salvatorii aflaţi la CE Turceni, asta după tamtamul regizat până la ultimul amănunt.

Poveste încheiată la Psihiatrie

Negocierile cu tânărul care a stat mai bine de două ore urcat la 100 de metri înălţime pe coşul de fum al Termocentralei Turceni au fost o reuşită.

Probabil şi din cauza frigului dar şi a ninsorii, dar şi a faptului că iubita sa l-a rugat să nu se arunce în gol, Milcu a coborât de pe coşul de fum fiind preluat de poliţişti. Ca urmare a gestului său, tânărul ar putea să le provoace probleme paznicilor Termocentralei Turceni care nu au fost suficienţi de vigilenţi să oprească intrarea în unitate a celui care a pus pe jar, în puterea nopţii, toată unitatea energetică.

În final, Milcu a fost transportat la Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu, unde a fost internat la secţia de Psihiatrie.

Constantin Bunilă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here