În săptămâna premergătoare Sărbătorilor Pascale, au fost sacrificaţi peste 3.300 de miei în târgurile autorizate la nivel de judeţ. Potrivit lui Nicolae Călescu, directorul executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj, pentru Paştele din acest an, la nivelul judeţului, au fost autorizate trei puncte, Piaţa Litovoi din Târgu-Jiu şi Pieţele Agroalimentare din Motru şi Novaci. “Pe parcursul săptămânii trecute, în Gorj s-au sacrificat 3.399 de miei în toate cele trei centre autorizate din judeţ. Mai precis, la Târgu-Jiu s-au sacrificat 3.111 miei, 176 la Novaci şi 112 în centrul de la Motru. Precizez faptul că în toate cele trei puncte de sacrificare din judeţ nu s-au înregistrat probleme. Totuşi, faţă de anul trecut când în cele trei centre autorizate s-au sacrificat peste 3.900 de miei, numărul mieilor sacrificaţi este mai mic şi probabil acest lucru se datorează faptului că în acest an Paştele a fost mai devreme, iar mieii au fost cam mici”, a spus şeful DSVSA Gorj. Medicii veterinari nu s-au confruntat cu probleme, toţi mieii care au fost tăiaţi respectând normele în vigoare, iar crescătorii acestora au avut asupra lor certificatele medicale veterinare aferente.
I.M.