Încep înscrierile la seral

826

Absolvenţii de gimnaziu care împlinesc vârsta de 18 ani până la începerea cursurilor anului şcolar 2013 – 2014 se pot înscrie, începând de astăzi, în învăţământul liceal seral sau cu frecvenţă redusă. Aceştia au la dispoziţie peste 500 de locuri în liceele din judeţ.

Gorjenii care au împlinit sau urmează să împlinească 18 ani până la începerea cursurilor viitorului an şcolar, dar nu au apucat, din diverse motive, să meargă la liceu, se pot înscrie, în perioada 23 – 24 iulie, la învăţământul seral sau cu frecvenţă redusă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Georgeta Popescu, în judeţul nostru sunt disponibile 308 locuri la seral şi 196 în învăţământul cu frecvenţă redusă.

Acte necesare pentru înscriere
Dosarele de înscriere pentru admiterea la învăţământul seral sau cu frecvenţă redusă trebuie să conţină următoarele documente: cerere de înscriere, certificat de naştere şi, după caz, de căsătorie, în copie legalizată, carte de identitate, de asemenea în copie legalizată, foaie matricolă pentru clasele V-VIII, adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională/tezele cu subiect unic din clasa a VIII-a/testele naţionale/examenul de capacitate, fişă medicală. La cursurile de seral şi frecvenţă redusă se pot înscrie şi absolvenţii de gimnaziu care nu au susţinut examenele naţionale, însă aceştia vor fi repartizaţi pe locurile rămase libere după distribuirea celor care au participat şi au promovat testele naţionale de la finalul clasei a VIII-a. Repartizarea candidaţilor se va face în perioada 24-26 iulie.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here