Gorjenii se pot bucura de beneficiile haloterapiei, la Salina „Tudor Vladimirescu”

805

Inaugurată în luna ianuarie 2013, Salina Artificială de suprafaţă din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu se ridică la standarde înalte de calitate, fiind şi unica salină din sistemul sanitar. Pentru a beneficia de şedinţe de haloterapie, persoanele care nu sunt internate la Spitalul de Pneumoftiziologie au nevoie de un bilet de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist.

Efectele haloterapiei sunt multiple, între ele regăsindu-se: stimularea secreţiei bronhiilor şi eliminarea sputei, micşorarea obstrucţiei şi a dispneei, tendinţa de îmbunătăţire a funcţiei pulmonare; diminuarea procesului infecţios-inflamator (raritatea tusei şi a sputei expectorate); creşte semnificativ concentraţia PMN şi activarea acestora; activează şi normalizează unii parametri ai sistemului imun; normalizare a parametrilor echilibrului hidroelectrolitic şi a funcţiei mineralocorticoide a glandelor suprarenale şi aşa mai departe. O şedinţă de salinoterapie durează 45 de minute. În funcţie de afecţiune, medicul stabileşte numărul de şedinţe necesar fiecărei persoane, numărul minim fiind 12.

Confort, relaxare, sănătate
Halocamera prezintă confort, siguranţă şi igienă, dotări specifice pentru petrecerea timpului în mod util (TV, calculator, internet, diverse jocuri – remy, şah, table, lecturarea diferitelor ziare şi reviste), loc de joacă în sare pentru copii, cu diferite jucării din lemn şi nu numai.
Pacientului i se oferă încălţăminte specială, iar îmbrăcămintea rămâne cea obişnuită; pentru afecţiunile dermatologice pacientul poate purta în interiorul salinei halat de baie, în vederea expunerii la aerosoli a zonelor de piele afectate. Salinoterapia este procedeul prin care persoanele inhalează aerosolii salini, cu ajutorul cărora sunt tratate diverse afecţiuni, în principal afecţiunile respiratorii.

Programări online
Potrivit managerului Tiberiu Tătaru, Salina artificială de suprafaţă „Tudor Vladimirescu” funcţionează 7 zile din 7, programările făcându-se şi online, pe pagina de internet a Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu.
Haloterapia face parte din categoria tratamentelor fizice non farmaceutice şi este recunoscută ca terapie complementară. Salinoterapia implică pe de o parte inhalarea aerosolilor salini prin căile respiratorii, iar pe de altă parte absorbţia lor la nivelul tegumentului, care este considerat al doilea organ de respiraţie; datorită fenomenului de difuzie, aerosolii salini se răspândesc uniform în atmosfera interioară a incintei haloterapeutice.
Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.