Furtună puternică asupra Gorjului

347

defileu 2Valul de frig abătut asupra României nu a ocolit judeţul Gorj. La munte dar şi pe Defileul Jiului a fulguit ieri, iar în municipiul Târgu-Jiu s-au înregistrat mai multe incidente datorate vântului puternic.

DEFILEUL JIULUI – Drum blocat pentru mai multe ore
Furtuna de marţi seara a provocat căderi de stânci pe Defileul Jiului. Traficul rutier s-a desfăşurat cu mare dificultate timp de câteva ore din cauza arborilor doborâţi de furtună pe partea carosabilă.
Avertizarea cu cod galben nu a fost făcută în zadar. Pe Defileul Jiului,în noaptea de marţi spre miercuri, o adevărată vijelie a smuls copacii din rădăcini şi i-a aruncat pe şosea. Acest lucru s-a întâmplat undeva în zona cunoscută drept „cârligul întors”, o curbă deosebit de periculoasă. De asemenea, la câţiva kilometri depărtare, spre Petroşani, au fost şi căderi de stânci. Traficul rutier s-a desfăşurat, timp de câteva ore, pe o singură bandă, până când carosabilul a fost curăţat. Efortul muncitorilor a fost amplificat şi de vântul foarte puternic şi viscolul care se pornise şi care le arunca fulgi de zăpadă şi lapoviţă în faţă. Din fericire nu au fost avariate maşini, iar restul nopţii traficul s-a desfăşurat în condiţii normale.
copac tipografieTÂRGU-JIU -Copac căzut pe conductele de gaze
Vântul puternic a smuls un copac din rădăcini în zona CAM din municipiul Târgu-Jiu. Acest lucru s-a întâmplat, copacul cu pricina căzând chiar în faţa tipografiei din zona respectivă. Pentru a putea fi înlăturat, acesta a fost tăiat în bucăţi, zona fiind curăţată cu greu. Din fericire, nu a căzut pe nicio maşină, deşi în apropiere erau parcate mai multe autoturisme. Totuşi, copacul a atins două conducte de gaze care s-au fisurat. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj împreună cu angajaţi ai Distrigaz-Sud şi ai Direcţiei de Servicii Comunale Târgu – Jiu. Aceştia au oprit alimentarea cu gaze şi au eliberat zona.
nuc pe masiniUn nuc a distrus trei maşini
În centrul municipiului, în spatele hotelului Gorj, un nuc s-a rupt din cauza vântului şi a căzut pe trei maşini aflate în parcare. Proprietarii au fost devastaţi de necazul care s-a abătut asupra lor mai ales că două dintre maşini nu aveau asigurarea Casco.
Maşinile erau parcate regulamentar, iar proprietarii bucuroşi că au avut unde să îşi parcheze maşinile nu s-au gândit la nenorocirea care s-a petrecut puţin mai târziu. Copacul bătrân, găunos s-a rupt, şi s-a prăvălit greu asupra celor trei autoturisme distrugându-le în proporţie de peste 50%. ,,Am fost atât de bucuros că am găsit un loc liber de parcare iar acum mă gândesc cu groază cum îmi repar maşina, mai ales că nu am asigurare”, s-a plâns unul dintre proprietari. ,,Este maşina mamei, nu avea asigurare. Este distrusă rău, nu ştiu ce o să facem”, a declarat supărat şi un tânăr care privea uimit cum crengile copacului erau tăiate de poliţiştii comunitari. ,,Autorităţile locale sunt de vină pentru că nu au toaletat la timp acest copac”, a spus supărat, gesticulând, un alt proprietar al uneia dintre maşinile avariate.
Poliţist aruncat la pământ
În timpul operaţiunilor de îndepărtare a nucului de pe maşinile distruse, un poliţist comunitar care ţinea de o ramură a copacului culcat la pământ a căzut sub greutatea acestuia. Poliţistul nu a fost rănit, din fericire, deşi în urma loviturii putea să îşi spargă capul. Mai mulţi localnici din zonă au declarat că, în zilele trecute, pe maşinile lor au mai căzut ramuri din nucul bătrân.
Dorina Cioplea, Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here