Fura ce îi venea la mână

415

politieUn novăcean de 26 de ani este cercetat pentru nu mai puţin de patru furturi. Acesta, în perioada august – octombrie a sustras şi bani dar şi mai multe obiecte casnice, fie din autoturisme fie din locuinţe. Bărbatul a fost reţinut timp de 24 de ore pentru furt calificat şi tentativă de furt calificat.

În câteva luni, oamenii legii din Novaci au fost puşi în faţa a mai multor cazuri de furt. Ulterior aceştia au reuşit să îl reţină pe principalul suspect care s-a dovedit a fi Ilie P., de 26 de ani, din localitate. Bărbatul a sustras, din august până în noiembrie, suma de 500 de lei dintr-o maşină şi din trei locuinţe un aspirator şi mai multe componente de la maşina de spălat, un hidrofor şi un televizor LCD. În urma percheziţiei au fost găsite o parte din bunuri, care au fost restituite posesorilor de drept. „Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că suspectul, din oraşul Novaci, judeţul Gorj, este suspectat de comiterea a patru fapte de furt calificat şi o tentativă la infracţiunea de furt calificat”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

A luat un aspirator şi componente de maşină de spălat

Novăceanul, în ziua de 15 august, a spart un autoturism parcat în Novaci, de unde a reuşit să fure suma de 500 de lei. În aceeaşi zi bărbatul a vrut să mai facă o captură, încercând să fure şi din alt autoturism, însă a fost surprins de proprietar şi a luat-o la fugă. De asemenea, tot în august, suspectul a intrat în curtea unui bărbat din Pociovaliştea sărind gardul. De acolo a furat un hidrofor şi s-a făcut nevăzut. Bărbatul a mai intrat şi în casa unui bărbat din Crasna, de unde a furat un aspirator şi mai multe părţi dintr-o maşină de spălat, iar de la un alt cetăţean din casă a plecat cu un televizor LCD. „Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au recuperat hidroforul şi televizorul LCD, bunurile fiind restituite părţilor vătămate”, a mai spus Tică. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore pentru furt calificat şi tentativă de furt calificat, fiind ulterior prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu propunere de arestare preventivă. Pe numele acestuia a fost emis mandat de arestare pentru următoarele 29 de zile.

Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here